21.3.2017 11:34

Έτσι θα διανεμηθούν έργα και χρήματα στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου

Χαράς ευαγγέλια για τον Δήμο της Χίου, μετά το 1 εκ. ευρώ που εντάχθηκε συνολικά από την Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Για τους υφιστάμενους Παιδικούς Σταθμούς, τα χρήματα, 592.060,81 ευρώ, θα διανεμηθούν ως εξής:

1. Αναβάθμιση κεντρικής κουζίνας παιδικών σταθμών οδού Καλουτά: Στην κουζίνα του παιδικού σταθμού οδού Καλουτά θα γίνουν όλες οι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την αναβάθμιση της ώστε να εξυπηρετεί όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Χίου. 

2. Εξοπλισμός παιδικού σταθμού οδού Καλουτά: Περιλαμβάνει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της νέας κουζίνας (φούρνος, εστίες, κλπ) αλλά και του οχήματος μεταφοράς του φαγητού από την νέα κουζίνα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

3. Προμήθεια εξοπλισμού και προσαρμογή στα πρότυπα του ΕΛΟΤ των παιδικών χαρών ΝΠΔΔ και ΔΗΚΕΧ. Περιλαμβάνει την προμήθεια των οργάνων παιδικής χαράς, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και νόμιμα οι παιδικές χαρές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

4.Προμήθεια ειδικού οχήματος μεταφοράς Α.Μ.Ε.Α. Περιλαμβάνει την προμήθεια από το Δήμο Χίου  ενός καινούριου αμεταχείριστου οχήματος δέκα (10) θέσεων για μεταφορά ατόμων με κινητική αναπηρία. Για το σκοπό αυτό θα φέρει τον ανάλογο εξοπλισμό. 

5. Εξοπλισμός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ΝΠΔΔ και ΔΗΚΕΧ. Περιλαμβάνει την προμήθεια για την αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εξοπλισμού των παιδικών σταθμών αφού αυτός θεωρείται παρωχημένος. Επίσης θα περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για  φιλοξενία ολοένα και περισσότερων βρεφών και νηπίων. 

6. Προμήθεια λεωφορείων μεταφοράς μαθητών. Περιλαμβάνει την προμήθεια δύο λεωφορείων ενός 9-11 θέσεων για μικρές μετακινήσεις και ενός 15-21 θέσεων μεταφοράς μαθητών από και προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

7. Επαύξηση ισχύος ηλεκτρικής παροχής Παιδικού Σταθμού οδού Καλουτά. Περιλαμβάνει την αναβάθμιση της παροχής του Παιδικού Σταθμού οδού Καλουτά για να λειτουργήσει σωστά και με ασφάλεια η νέα κουζίνα. Φορέας υλοποίησης είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Για την πολύ σημαντική προσπάθεια των εργαζόμενων στο Νομικό Πρόσωπο που έφερε αυτά τα θετικά αποτελέσματα, έκανε λόγο ο Π. Καμπούρης κατά τη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του δήμου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ