9.11.2020 13:46

Έρχεται μείωση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στα 754.426 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Χίου

Μειώσεις μετά από 6 χρόνια θα δουν φέτος νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Δήμου Χίου, έπειτα από τις τροποποιήσεις που ακολούθησαν μέσα από τη διαδικασία των αδήλωτων μέχρι σήμερα τετραγωνικών μέτρων.

Τα στοιχεία

Αναφερόμενος στο θέμα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χάρης Μπουρνιάς, επεσήμανε ότι στον Δήμο Χίου κατατέθηκαν 2.655 χειρόγραφες δηλώσεις ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ενώ στη ψηφιακή πλατφόρμα της Κ.Ε.Δ.Ε καταχωρήθηκαν 32.788 δηλώσεις (για ηλεκτροδοτούμενα και μη ακίνητα).

Από τη μέχρι σήμερα επεξεργασία των 2.655 αιτήσεων προστίθενται σε όλες τις Δ.Ε του Δήμου Χίου περί τα 110.048 τ.μ, δηλωθέντα ως οικιακή χρήση, ενώ αντιθέτως διαφαίνεται μια μείωση στην επαγγελματική χρήση της τάξεως των 21.848 τ.μ.

Η πρόταση για μείωση

Όπως είναι φυσικό, η αύξηση των δηλωμένων τετραγωνικών μέτρων συνεπάγεται και αύξηση των εσόδων του Δήμου. Σε αυτή τη βάση, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών εισηγήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τις εξής μειώσεις, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 13/11 στις 17:00 με τηλεδιάσκεψη.

Η πρόταση έχει ως εξής:

Α) Οικιακή χρήση:

1. για τις Δ.Ε Χίου, Ομηρούπολης, Καμποχώρων, Μαστιχοχωρίων,Ιωνίας, Καρδαμύλων και Αγ.Μηνά όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 1,83€/τ.μ, προτείνεται η μείωσή του στο 1,65€/τ.μ.

2.για τη Δ.Ε Αμανής καθώς και για τις τ.κ Αμάδων, Βικίου, Καμπιών, Σπαρτούντας και Πιτυούς όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 1,10€/τ.μ, προτείνεται η μείωσή του στο 1,00€/τ.μ.

Β) Επαγγελματική χρήση:

1. για τη Δ.Ε Χίου από 3,17€/τ.μ προτείνεται η μείωσή του στα 2,50€/τ.μ.

2. για τις Δ.Ε Αγ.Μηνά, Ιωνίας, Καρδαμύλων και αυτές των τ.κ Βροντάδου, Λαγκάδας, Αυγωνύμων, Αναβάτου, Καρυών, Πυργίου και Λιθίου, όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 2,50€/τ.μ, προοτείνεται η μείωσή του στα 2€/τ.μ.

3.για τη Δ.Ε Αμανής, Καμποχώρων, Μαστιχοχωρίων και τις τ.κ Συκιάδας , Σιδηρούντας, Αμάδων, Βικίου, Καμπιών, Σπαρτούντας και Πιτυούς, όπου ο συντελεστής χρέωσης ήταν 1,83€/τ.μ προτείνεται η μείωση στο 1,70€/τ.μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ