28.9.2021 18:22

Έρχεται αναπτυξιακός οργανισμός στην Περιφέρεια με παράρτημα στη Χίο (Podcast)

Θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 750.000 €

Αύριο Τετάρτη εκτός απροόπτου θα δοθεί το «πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα, να δίνει μέσω του ζωντανού διαδικτυακού podcast του «π», τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος.

Όπως εξήγησε πρόκειται για έναν μικρό αναπτυξιακό οργανισμό, απόλυτα προσανατολισμένο στο πως θα βοηθήσει τις τεχνικές υπηρεσίες ως προς την ωρίμανση μελετών για το νέο ΕΣΠΑ.

Ο αναπτυξιακός οργανισμός θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 750.000 ευρώ και σε αυτόν θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 500.000 ευρώ και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με 250.000 ευρώ.

Ως προς τη διοίκησή του θα έχει 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από 6 άτομα εκ μέρους της Περιφέρειας (με πρόβλεψη συμμετοχής και των αντιπολιτεύσεων) και από 3 άτομα εκ μέρους του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Όπως είπε ο κ. Χριστόφας, ο Οργανισμός θα προσλάβει 5 μηχανικούς, 1 άτομο για την οικονομική υπηρεσία και 1 άτομo για διοικητική υποστήριξη.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία παραρτήματος σε Χίο και Σάμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ