2.3.2022 12:01

Εργαζόμενοι Δήμου Χίου: «Κανείς δεν δουλεύει από χόμπι»

Φωτογραφικό αρχείο "π"

Παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων που ζητούν την επίλυση του προβλήματος μισθοδοσίας των συμβασιούχων

Την παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου των αντιδημαρχών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι βάσει της απόφασης των αντιπολιτεύσεων να καταψηφίσουν την πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού, δημιουργείται πρόβλημα στην καταβολή των δεδουλευμένων των εποχιακών υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Αναλυτικά σημειώνουν:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου  απαιτεί να επιλυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας των εποχιακών εργαζομένων υπαλλήλων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου. Οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν  από χόμπι αλλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν, εκείνοι και οι οικογένειές τους στις δύσκολες συνθήκες που όλοι ζούμε.

Είναι εργάτες καθαριότητας που αύριο θα είναι χωρίς δουλειά ,αφού οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να στελεχώνονται οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό αλλά διατηρούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για ευνόητους λόγους.

Καλούμε τους αρμοδίους να προβούν στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Ζητάμε να βρεθεί λύση χθες. Ο Σύλλογος εργαζομένων είναι στο πλευρό τους και διεκδικεί:

1.  Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργάτες της υπηρεσίας καθαριότητας.

2.    Άμεση καταβολή της αποζημίωσης για την μη παροχή γάλακτος η οποία έχει εγκριθεί και έχει χαθεί στο δρόμο αλλά και όλων των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται βάσει της νομοθεσίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ