15.3.2019 10:09

Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και άλλα φαντάσματα

Επιτροπή φάντασμα χαρακτηρίζει την Επιτροπή τουριστικής Προβολής του  Δ. Χίου η Χιακή Συμπολιτεία, η οποία επισημαίνει ότι παρότι η Επιτροπή έχει να συνεδριάσει ένα χρόνο εντούτοις ο Δήμαρχος εξήγγειλε δίχως να εξουσιοδοτείται από απόφαση της Επιτροπής χρηματοδότηση ύψους 400.000€ στον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας αναφέρει:  

 

"Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χίου έχει να συνεδριάσει ένα χρόνο (από τον Μάρτιο του 2018). Στο διάστημα που πέρασε:

  • Δεν πραγματοποιήθηκε καμιά συνεδρίαση παρακολούθησης και συντονισμού των δράσεων που είχαν εγκριθεί για το 2018.
  • Δεν έγινε απολογισμός και αξιολόγηση των δράσεων για το 2018.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής μάς κάλεσε τελευταία στιγμή για συνεδρίαση στις 15/3 ζητώντας μας μάλιστα και προτάσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν μας έχει κοινοποιηθεί η εισήγηση για τις δράσεις τουριστικής προβολής του 2019.

Η Χιακή Συμπολιτεία, παρά την προφανή υποβάθμιση και απαξίωση της Επιτροπής από τη δημοτική αρχή, είχε συνεχή και ενεργή παρουσία όποτε αυτή συνεδρίαζε.

Ως Χιακή Συμπολιτεία, έχουμε με συνέπεια και επιμονή καταθέσει τις προτάσεις μας για ήπια και πολύμορφη τουριστική ανάπτυξη, πραγματοποιώντας μάλιστα και ανοιχτή Ημερίδα για το θέμα ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015. Οι προτάσεις μας αυτές αγνοήθηκαν.

 Με δεδομένα τα παραπάνω, κανένα νόημα δεν έχει η συμμετοχή μας στη συνεδρίαση μιας «επιτροπής-φάντασμα» που μόνο σκοπό έχει την τυπική νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής αρχής.

Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τις συλλογικές διαδικασίες, οφείλουν να τις προετοιμάζουν με προσοχή και να σέβονται τους συνομιλητές τους. 

Υ.Γ.: Η χρηματοδότηση με 400.000€ του ιδιωτικού φορέα τουρισμού που εξήγγειλε ο κ. Δήμαρχος σε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας (!), χωρίς καμιά απόφαση συλλογικού οργάνου, σε ποιο σχέδιο τουριστικής προβολής εντάσσεται άραγε; "

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ