Αυτοδιοίκηση

4/8/17 11:50

τελ. ενημ.: 4/8/17 14:40

Επιλέγουν λύση που κανένας Δήμος δεν δοκιμάζει

Το δημοσίευμα του «π» για την παρουσία σήμερα στη Χίο εκπροσώπων γερμανικής εταιρείας καύσης απορριμμάτων έδωσε τροφή στη «Χιακή Συμπολιτεία» να καυτηριάσει εκ νέου την επιλογή στην οποία οδηγείται η δημοτική αρχή στο κρίσιμο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η δημοτική αρχή Βουρνού φιλοξενεί σήμερα τους πλασιέ της γερμανικής εταιρείας που θέλουν να πουλήσουν δήθεν «καθαρή» τεχνολογία για την καύση απορριμμάτων.

Ως Χιακή Συμπολιτεία έχουμε με τεκμηριωμένο και αναλυτικό τρόπο αποδείξει ότι η καύση των απορριμμάτων είναι μη βιώσιμη οικονομικά και κυρίως καταστροφική για το περιβάλλον.  

Γι’ αυτό το λόγο κανένας Δήμος σε όλη την Ελλάδα δεν την έχει επιλέξει, με θλιβερή εξαίρεση τη δημοτική αρχή της Χίου.

 Ας φανταστούμε ποιες επιπτώσεις θα έχει η εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ, μέσα στην καρδιά των Μαστιχοχωρίων!

 Αντί λοιπόν για ενορχηστρωμένες παρουσιάσεις, όπου θα εμφανίζονται όλα τέλεια, είναι καιρός να ανοίξει ένας ουσιαστικός και τεκμηριωμένος διάλογος.

Διάλογος με την τοπική κοινωνία παρούσα και στο φυσικό αντιπροσωπευτικό θεσμό, το Δημοτικό Συμβούλιο. Κάθε παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.» 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση