18.9.2018 10:27

Επιλέγει μεταξύ τριών «μνηστήρων» ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια

Πιθανά και μέσα στο Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των κομματικών διεργασιών στο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή υποψηφίου περιφερειάρχη στο Β. Αιγαίο. Το κενό που αφήνει πίσω της η αποχώρηση της Αγλ. Κυρίτση αναζητείται τρόπος από την περιφερειακή του οργάνωση να καλυφθεί με υποψηφιότητα η οποία θα διεκδικήσει, στη βάση της αναλογικότητας του νέου εκλογικού συστήματος, ακόμα και την επικράτηση στις περιφερειακές εκλογές, παρότι στο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι το Βόρειο Αιγαίο συγκαταλέγεται στις πολύ δύσκολες Περιφέρειες, ελέω μεταναστευτικού.

Στο τραπέζι της ανίχνευσης έχουν πέσει τρία ονόματα. Του Στρατή Ζαφείρη, του Νίκου Ζούρου και του Γιάννη Σπιλάνη. Και τα τρία εκτιμάται ότι προσδίδουν το στοιχείο μιας ποιοτικής και αναβαθμισμένης υποψηφιότητας.

Προβάδισμα Ζαφείρη;

Η απόφαση του Λέσβιου στην καταγωγή Στρατή Ζαφείρη να παραιτηθεί μέσα στον Αύγουστο από τη θέση του ΓΓ Βιομηχανίας και η καθαρή δήλωση του ότι προτίθεται να διεκδικήσει την Περιφέρεια εκλαμβάνεται από πολλούς ως γεγονός τετελεσμένο. Εκτιμάται δηλαδή ότι ο κ. Ζαφείρης εκμαίευσε τη συγκατάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του και μένουν πια οι τυπικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο η περιφερειακότητα της οργάνωσης επιτρέπει στα στελέχη της Χίου να ισχυρίζονται ότι τα πάντα ακόμα είναι ανοιχτά και να υποστηρίζουν ότι η τελική απόφαση θα προκύψει από έναν χορό για τρεις.

Ως δεύτερη επιλογή ορίζουν αυτή του Νίκου Ζούρου, «ψυχής» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του πιο δυνατού σήμερα Λεσβιακού brand. Ο Ν. Ζούρος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτοδιοικητικό πρόσωπο από τη νεότητα του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι διαθέτει μια εξαιρετική εικόνα αποτελεσματικότητας στο μεγαλύτερο νησί της Περιφέρειας.

Τρίτη επιλογή φέρεται να είναι ο πανεπιστημιακός Γιάννης Σπιλάνης, επικεφαλής υφιστάμενου περιφερειακού συνδυασμού που είχε στηριχτεί από τη ΔΗΜ.ΑΡ.. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της Χίου κλίνουν περισσότερο στη στήριξη της δικής του υποψηφιότητας, γνωρίζοντας τη δουλειά του.

Δεν αποκλείεται πάντως η τελική ετυμηγορία να είναι θέμα εικοσιτετραώρων κι έτσι τουλάχιστον να ξέρουμε ποια είναι η περιφερειακή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ