8.12.2021 12:36

Έπεσαν οι υπογραφές για το Ναυτικό Συνεδριακό Κέντρο Οινουσσών

Υπογράφτηκε σήμερα ενώπιον της Συμβολαιογράφου Χίου   Καλλιόπης Τριανταφύλλου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών" κ. Γιάννη Λυγνό, το δωρητήριο συμβόλαιο του ακινήτου, επί του οποίου πρόκειται ν' ανεγερθεί Ναυτικό Συνεδριακό Κέντρο Οινουσσών.

Το δωρηθέν οικόπεδο είναι επιφάνειας 870 τ.μ. περίπου και βρίσκεται σε προνομιακή θέση πλησίον του Δημαρχείου. Το κτίριο θα είναι συνολικού εμβαδού 600 τ.μ. από τα οποία 300 τ.μ. η ανωδομή και 300 τ.μ. το υπόγειο. Στο υπόγειο θα στεγάζεται αμφιθέατρο μέγιστης χωρητικότητας 120 ατόμων.

Το Κέντρο θα διαθέτει επίσης μικρές αίθουσες συνεδριάσεων, φουαγιέ και λοιπούς χώρους φιλοξενίας. Σκοπός του έργου είναι να εξυπηρετηθούν οι συνεδριακές δραστηριότητες του Δήμου, της ΑΕΝ και των εκπαιδευτικών κέντρων (summer schools) καθώς και οι ανάλογες ανάγκες των λοιπών βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Για τη μελέτη - προϋπολογισμού 260.000,00 ευρώ- ο Δήμος Οινουσσών έχει καταθέσει φάκελο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών "Αντ. Τρίτσης", ο οποίος βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

«Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες και βαθιά ευγνωμοσύνη στον παλαίφατο ιστορικό Σύλλογο "Φίλοι Οινουσσών" για την πολύτιμη στήριξή του στο μεγάλο αυτό εμβληματικό έργο», ανέφερε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ