Αυτοδιοίκηση

13/3/17 18:23

τελ. ενημ.: 13/3/17 22:48

Επενδυτικό σοκ αλλά με ποια χρήματα;

Γενικόλογη και όχι επί της ουσίας η συνάντηση των δημάρχων με τον Αλ. Χαρίτση για τα περιβόητα 25 εκ. ευρώ

Σε ανταλλαγή απόψεων περιορίστηκε τελικά η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση στη Μυτιλήνη με σκοπό την εξειδίκευση του προγράμματος των 25 εκ. ευρώ για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η συζήτηση, παρά τις αρχικές προσδοκίες, πήρε τελικά γενικόλογη τροπή κάτι που φαίνεται ότι δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τους Δημάρχους, αφού όλοι περίμεναν μία επί της ουσίας τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού, που ποτέ δεν έγινε.

 «Αυτό που ζητήσαμε και σαν Δήμος και σαν Επιμελητήριο ήταν ένα επενδυτικό σοκ για τη Χίο. Αυτό που είπα στον Υπουργό είναι ότι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αεροδρόμιο του νησιού. Ζήτησα επίσης να υπάρξει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα εκ νέου συνάντηση με τους φορείς της Χίου για να συζητήσουμε συγκεκριμένα και επί της ουσίας, ώστε οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει να τοποθετηθούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πρέπει να γίνει σαφές το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε νησί κι έπειτα ένα μέρος των 25 εκ. ευρώ να είναι ανταγωνιστικό ώστε να μπορεί να διεκδικηθεί από το κάθε νησί ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Το γεγονός πάντως πως διευκρινίστηκε ότι τα περιβόητα 25 εκ. ευρώ θα προέλθουν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μάλλον δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τους Δημάρχους. Με το κράτος να μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα καύσιμα των υπηρεσιών του, ποιος αφελής πιστεύει ακόμα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος;

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση