Αυτοδιοίκηση

1/2/18 11:53

τελ. ενημ.: 1/2/18 11:53

Επέκταση στρατηγικής συνεργασίας για όλα τα νησιά υποσχέθηκε ο ΣΕΤΕ

Μέχρι σήμερα η Marketing Greece υλοποιούσε πρόγραμμα προβολής μόνο για τη Λέσβο.

Η διερεύνηση του κοινού πλαισίου συνεργασίας στους τομείς της κατάρτισης και της προβολής βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της περιφερειάρχη,  Χρ. Καλογήρου,  με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων,  Ι. Ρέτσο.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους στους συγκεκριμένους τομείς, με τον κ. Ρέτσο να επισημαίνει την ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση των προορισμών του Βορείου Αιγαίου με τη συμβολή και της Marketing Greece,  δεδομένου ότι επί του παρόντος το μοναδικό νησί που έχει ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη συνεργασία είναι η Λέσβος.

«Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με το ισχυρό πολιτιστικό απόθεμα  και την ιστορική παράδοση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.  

Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής η Marketing Greece έχει, ήδη, υλοποιήσει με επιτυχία ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα προβολής για τη Λέσβο. Οι νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει μπορούν να ενισχύσουν, περαιτέρω, την ταξιδιωτική εικόνα των προορισμών του Βορείου Αιγαίου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές. Το Βόρειο Αιγαίο μας χρειάζεται. Εμείς δηλώνουμε παρόντες», ανέφερε ο κ. Ρέτσος, προσθέτοντας ότι από την πλευρά του ΣΕΤΕ υπάρχει η πρόθεση για τη διαμόρφωση προσαρμοσμένου υλικού εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον τομέα του τουρισμού.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες από την πλευρά της Περιφέρειας ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Γ. Πλακωτάρης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού Αγγ. Σαραντινού και η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Αγγ. Πολυτάκη.

 

 

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση