24.7.2019 11:46

«Εντέλλεσθε» Γ. Ξενάκη για τη διεξαγωγή εξετάσεων οδήγησης

Με «εντέλλεσθε» του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για την διεξαγωγή πρακτικών εξετάσεων οδηγών, μετά την άρνηση των εξεταστών της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Χίου να διεξάγουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης στην ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ κάθε λόγο για παραλογία και πείσμα από την πλευρά των εξεταστών της Χίου, σημειώνοντας ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες Π.Ε. του Βορείου Αιγαίου διεξάγονται κανονικά εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

«Για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων «γιατί τώρα;» σας ενημερώνω ότι σήμερα έχουν εκλείψει πλέον οι αιτιολογίες που χρησιμοποιούσαν οι εξεταστές της Χίου και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Εξαίρεση στον κανόνα, αποτελούν και ευτυχώς ελάχιστοι εκπαιδευτές με την υβριστική συμπεριφορά τους. Αν αμφισβητούν οτιδήποτε από αυτά που αναφέρω στην επιστολή μου προς τους εξεταστές, τους καλώ σε δημόσιο διάλογο. Κάποιες ενέργειες γίνονται πάντα στις κατάλληλες συνθήκες και αφού έχεις αφοπλίσει την άλλη πλευρά από επιχειρήματα. Όταν απέχει όλη η Ελλάδα από τις εξετάσεις δεν μπορείς στη Χίο να «υποχρεώσεις» να γίνονται εξετάσεις. Όταν το νομοθετικό πλαίσιο δεν σου παρέχει την θεσμική θωράκιση για να μπορείς να επιβάλλεις πράγματα, τότε γινόμαστε δυστυχώς έρμαιο στις διαθέσεις υπαλλήλων. Ας μη διερωτόμαστε λοιπόν γιατί η οδηγική συμπεριφορά, όχι η οδηγική δεξιότητα, στο νησί μας, είναι τόσο χαμηλού επιπέδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ξενάκης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ