24.8.2019 14:15

Ενοικιάζει τα λεωφορεία του ο Δήμος Χίου

Πιθανότερο σενάριο αυτό της εκμίσθωσής τους από το χρεωκοπημένο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου για τη μεταφορά των μαθητών

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου θα συζητηθεί το θέμα της εκμίσθωσης 4 από τα 5 λεωφορεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Χίου.

Τα 4 λεωφορεία  έχουν παραχωρηθεί στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, ενώ το τελευταίο έχει παραχωρηθεί από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας στον πρώην Δήμο Καρδαμύλων για τη μεταφορά των παιδιών της περιοχής στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας της περιοχής.

Τα οχήματα αυτά ο Δήμος αδυνατεί να τα κυκλοφορήσει λόγω του ότι η μεταφορά του προσωπικού γίνεται με άλλους τρόπους. Από τη Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προτείνεται η εκμίσθωσή τους με τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας.

 Σύμφωνα με τον νόμο «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του.»

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από την Οικονομική επιτροπή και το Δ.Σ. καλείται να εγκρίνει τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση των Δημοτικών λεωφορείων με αριθμούς κυκλοφορίας ΚΗΥ 4725, ΚΗΥ 4727, ΚΗΥ 4712 και ΚΗΥ 5616.

Το θέμα κρίνεται ως εξαιρετικά επείγον διότι έχει λήξει η προηγούμενη σύμβαση με το υπεραστικό ΚΤΕΛ και ως εκ τούτου θα πρέπει να διεξαχθεί η δημοπρασία άμεσα για την εκ νέου παραχώρησή τους.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ