20.7.2017 11:39

Ένας κόσμος έξω από τα έδρανα

Ποιος δημοτικός τομέας ρολάρει καλύτερα από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής; Προς μεγάλη θλίψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο στόχος που έθεσε. Το Νομικό Πρόσωπο. Σε μια πολύ ευρεία γκάμα κοινωνικών παροχών (αθλητισμός – παιδικοί σταθμοί κ.α.) το σύστημα δουλεύει ρολόι και μάλλον με πολύ συμπιεσμένες σε σχέση με το παρελθόν δαπάνες.

Στη λειτουργία του Νομικού Προσώπου έχει ήδη βάλει τη σφραγίδα του ο Παντ. Καμπούρης, ο «διορισμένος», όπως ακούει συχνά τη μομφή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τελικά πέρα από τα δημοτικά έδρανα ή πέρα από τα ψηφοδέλτια υπάρχει μια κοινωνία με περγαμηνές. Δεν έχει εντοπισθεί και συνεπακόλουθα δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα. Εδώ έγκειται και η δυσκολία του συστήματος. Να αποδεχτεί αρχικά ότι κάποιοι άλλοι, πέρα από αυτό, είναι σε θέση να τα καταφέρουν εξίσου καλά, να τους εμπιστευτεί και να τους αναθέσει ρόλους. Ο Βουρνούς το επιχείρησε και δεύτερη φορά με το Λιμενικό Ταμείο. Έχει όμως να διανύσει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι και ο ίδιος να πεισθεί ότι η κοινωνία έχει να του προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι οι 25 δημοτικοί του ακόλουθοι. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ