7.10.2020 14:19

«Ένα χρόνο μετά αναζητούμε τον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου»

Η συνέντευξη Τύπου του συνδυασμού "Χίος Μπροστά" μεταδόθηκε ζωντανά από το Politischios.gr μέσω συστήματος Live U.

Να σταματήσει να ασκεί πολιτική με τη μικροπολιτική κάλεσε τη Δημοτική Αρχή ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά»

Να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μικροπολιτική ως μέσο άσκησης πολιτικής, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου.

Ο κ. Καραβασίλης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Politischios.gr, έκανε λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, λέγοντας ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζει ο συνδυασμός του, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη.

Το ερωτηματολόγιο

Ως προς το ερωτηματολόγιο, απαντήθηκε συνολικά από 560 άτομα, ηλεκτρονικά και χειρόγραφα, μέσα από την πλατφόρμα της Google. Μέσα από 25 ερωτήματα οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα του Χιώτη.

Στα θετικά της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, η καθαριότητα καθώς και η κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Στον αντίποδα, οι πολίτες φαίνεται ότι αναγνωρίζουν το ζήτημα της παροχής νερού ως το κορυφαίο πρόβλημα τόσο ως προς την ποσότητά του, όσο και ως προς την ποιότητά του. Επιπλέον, στα αρνητικά συμπεριλαμβάνεται η στήριξη των κοινοτήτων, του πρωτογενή τομέα, της επιχειρηματικότητας αλλά και ενδιαφέροντα ζητήματα όπως η διασύνδεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική κοινωνία.

Εποικοδομητική αντιπολίτευση

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, τα μέλη του συνδυασμού σημείωσαν ότι στόχος τους δεν είναι η στείρα αλλά η εποικοδομητική αντιπολίτευση, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας προς όφελος της Χίου και των δημοτών της.

«Μέχρι σήμερα διακρίνουν μία έλλειψη σχεδιασμού και οράματος σε βάθος 4ετίας. Από την πλευρά μας καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει τις προτάσεις των αντιπολιτεύσεων και τις μετατρέψει σε εργαλεία για την ανάπτυξη του τόπου», είπε ο κ. Καραβασίλης.

Τέλος ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στα ζητήματα της διαφάνειας, με τον συνδυασμό να παρουσιάζεται έτοιμος για σειρά προτάσεων, σε μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει ζητηθεί από τις αντιπολιτεύσεις και που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ