29.1.2019 18:05

Ελευθερία Λυκοπάντη στη θέση του Γιώργου Κερμπάτσου

Η Ελευθερία Λυκοπάντη είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Γεωργιάδη, η αναπληρώτρια του παρετηθέντος Δημοτικού Συμβούλου της Πλειοψηφίας Γιώργου Κερμπάτσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των Δημοτικών Εκλογών του 2014. 

Η ελευθερία Λυκοπάντη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956.

Σε ηλικία 17 ετών πήρε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών το πτυχίο του πιάνου με καθηγήτριες την Κρινιώ Καλομοίρη αρχικά και αργότερα με την Ιόλη Μπουκουβάλα. Από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί πήρε επίσης το δίπλωμα πιάνου με καθηγήτρια την Μυρτώ Μαυρίκου και το πτυχίο Ωδικής με καθηγήτρια τη Στέλλα Μακρυγιάννη.

Στο Ωδείο Αθηνών παρακολούθησε ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον Μενέλαο Παλλάντιο και μονωδία με τη Μιρέιγ Φλερύ.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε επί 31 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος.

Στα χρόνια των φοιτητικών της σπουδών εργάστηκε ως βοηθός του μαέστρου Κώστα Χαραλαμπίδη στη Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1982 με τη συνεργασία του γιατρού Τζώνη Μελέκου ίδρυσε τη Χορωδία Χίου.

Ως καθηγήτρια πιάνου συνεργάστηκε επί πολλά χρόνια με το Associated Board of Royal Schools of Music του Λονδίνου και πολλές της μαθήτριες σήμερα είναι και εκείνες μουσικοί. Δίδαξε στοιχεία ευρωπαϊκής μουσικής και οργανογνωσίας, ακουστική αγωγή, στοιχεία αρχαίας ελληνικής μουσικής και δημοτικό τραγούδι στο πρόγραμμα «Επαγγελματική κατάρτιση στα μουσικά παραδοσιακά όργανα της Ελλάδας» του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου. Έχει επίσης διδάξει θεωρία, φλογέρα και τραγούδι στο πρόγραμμα «Επαγγελματική κατάρτιση στελεχών χορωδίας», που οργάνωσε η Χορωδία Χίου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Υπήρξε μαθήτρια του μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου στη διεύθυνση χορωδίας και χορωδιακής πράξης και έχει παρακολουθήσει αντίστοιχα σεμινάρια στην Αυστρία και στη Γερμανία με δασκάλους τους μαέστρους Oskar Egle, Manfred Mauser, Hansruedi Kaempfen και Werner Pfaff. Παρακολούθησε επίσης το σεμινάριο Musikfabrik Edelhof/Zwettl με μαέστρο τον Gottfried Zawilowski, στο τραγούδι την Adelheid Honrich και στην αναπνοή και τεχνική χαλάρωσης τους Johann Leutgeb και Sibyll Urbancik.

Εκπόνησε και οργάνωσε το καλλιτεχνικό μέρος του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χορωδιών. Οργάνωσε επίσης το σεμινάριο «Το χορωδιακό τραγούδι στην πράξη» για μαέστρους και μουσικούς διάρκειας μιας εβδομάδας, στο οποίο δίδαξαν ο Αντώνης Κοντογεωργίου, ο Oskar Egle και ο Manfred Mauser. To σεμινάριο έκλεισε με συναυλία εφαρμογής.

Ίδρυσε και διηύθυνε επί πενταετία την Παιδική Χορωδία Χίου, την οποία παρέδωσε στον Μιχάλη Πιλαβά. Ίδρυσε τη Χορωδία Οινουσσών της οποίας είχε τη διεύθυνση για 13 χρόνια. Δίδαξε ως εθελόντρια στην «Κιβωτό του κόσμου» και οργάνωνε χορωδίες σε όσα σχολεία υπηρετούσε.

Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ομήρειου επί δημαρχίας Γιάννη Μπουμπάρη ως εκπρόσωπος των πολιτιστικών σωματείων και για λίγο επί δημαρχίας του δημάρχου κ. Μανώλη Βουρνού ως εκπρόσωπος των πολιτών.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ