15.4.2019 19:04

Ήχησαν οι σειρήνες πολέμου μεταξύ των συνδυασμών Βουρνού- Κάρμαντζη

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση Ανδρέα Βεργίτση και Γιάννη Ξενάκη για τα έργα στη Νότια Χίο

Τα έργα οδοποιίας και όχι μόνο στη Νότια Χίο, αποτέλεσαν την αφορμή για την πρώτη προεκλογική σύγκρουση μεταξύ του συνδυασμού της "Πρωτοτοβουλίας" του Μανώλη Βουρνού και της "Σύμπραξης Δημιουργίας" του Σταμάτη Κάρμαντζη. Η επιστολή του Γιάννη Ξενάκη προς τον "π" με την οποία κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή Βουρνού ότι οικειοποιήθηκε έργα της Π.Ε. Χίου στο νότιο κομμάτι του νησιού, αποτέλεσε την αφορμή να ξεσπάσει κόντρα με τον αντιδήμαρχο Νότιας Χίου Ανδρέα Βεργίτση. 

Ο τελευταίος με επιστολή του στον "π" κι απευθυνόμενος στον Γιάννη Ξενάκη, σημειώνει ότι τα έργα αυτά εντάχθηκαν προς εκτέλεση στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατόπιν ώριμων μελετών του Δήμου κι έπειτα από συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα ο κ. Βεργίτσης, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, κατηγορώντας τον Γιάννη Ξενάκη περί άγνοιας λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βεργίτση:

«ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ»

Αγαπητέ Γιάννη,

Ειλικρινά λυπάμαι γιατί η συνέντευξη που παραχώρησα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί προς εκτέλεση στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου και για τα οποία ο Δήμος Χίου έχει ήδη ετοιμάσει τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες, στάθηκε η αφορμή να σου αποσπάσει πολύτιμο χρόνο από την προεκλογική σου εκστρατεία αλλά και ταυτόχρονα να σε εκθέσει για την αβελτηρία που υποδεικνύεις στην κατανόηση των θεσμικών αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τη θέση την οποία κατέχεις.

Εξάλλου τα παθήματά του παρελθόντος θα έπρεπε όλους να μας έχουν κάνουν πιο προσεκτικούς.

Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας, έστω και λίγο πριν τη λήξη της θητείας σου, να σου γνωρίσω ότι η εγγραφή των έργων στο τεχνικά Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προέκυψε έπειτα από αίτημα του Δήμου μας και αποδοχή του από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, τον θεσμικό Αντιπεριφερειάρχη και τον Διευθυντή Προγραμματισμού, χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων και αναρμόδιων θεσμικών οργάνων.

Όσο για την αναφορά σου σε απώλεια κονδυλίων από ευρωπαϊκούς πόρους για προγράμματα αγροτικής οδοποιίας και η απόδοση σε μένα προσωπικής ευθύνης, αποδεικνύουν περίτρανα τα όσα ανωτέρω σου πρόσαπτω για παντελή άγνοια στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διαχειριστικής Αρχής και της ένταξης των έργων σε ανταγωνιστικά προγράμματα.

Θα ήθελα επίσης να σου υπενθυμίσω ότι με τη λήξη της θητείας μου ως Αντιδήμαρχου, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μιλώ για το έργο το οποίο είναι γνωστό στους συμπολίτες μας, σε αντίθεση με την αδυναμία άλλων να υποδείξουν το παραμικρό αποτύπωμα από τη δική τους θητεία.

Κλείνοντας, εγώ δεν θα παραφράσω τη γνωστή ιστορική ρήση: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ