1.10.2018 9:22

Έχασε και το τεκμήριο της αθωότητας η Δημοτική Αρχή Βουρνού

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ

Σημάδια καθημερινής αποσύνθεσης εμφανίζονται πια στη δημοτική αρχή. Στην τελευταία της χρονικά ευκαιρία να ανακάμψει βρίσκεται στη δίνη καθημερινών αποκαλύψεων που της αφαιρούν πια και το τεκμήριο της αθωότητας, το μόνο που της είχε απομείνει ως συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στις τάξεις των δημοτικών της συμβούλων επικρατεί πλήρης απογοήτευση για τις συμπεριφορές προσωπικά του δημάρχου και του στενού του κύκλου, σε βαθμό που οι περισσότεροι να έχουν καταθέσει στο Μαν. Βουρνού την απροθυμία τους να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Ο κατήφορος

Απευθείας αναθέσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα σε συγγενικά πρόσωπα της αυλής του δημάρχου, ιδιοκτησιακή νοοτροπία των δημοτικών υποθέσεων και κυρίως, όπως αποκάλυψε η περίπτωση Καραμανή, προσωπικές πολιτικές με έντονα στοιχεία από την εποχή του Μαυρογιαλούρου, έχουν δημιουργήσει μια πνιγηρή ατμόσφαιρα, η οποία στερεί καθημερινά όλο και μεγαλύτερες αντοχές παραγωγής έργου, την ώρα που η Χίος – κατά κοινή ομολογία – βουλιάζει αβοήθητη.

Ο πυλώνας της αποτυχίας

Πέρα από όλα τα παραπάνω η αποτυχία της δημοτικής αρχής είχε την αφετηρία της στη νοοτροπία που εγκαθίδρυσε από την πρώτη στιγμή. Σε μια εποχή που η Χίος είχε την ανάγκη της σύνθεσης, τα κορυφαία στελέχη της δεν δέχονταν μύγα στο σπαθί τους. Απέτυχαν να κινητοποιήσουν τις πολλές δυνάμεις του τόπου να ενισχύσουν ένα στρατηγικό σχέδιο ανάταξης του τόπου.

Κάθε καλοπροαίρετη κριτική την αντιμετώπιζαν ως μομφή στις ικανότητες τους και, με αποκορύφωμα τους χειρισμούς τους στην προσφυγική κρίση, δίχασαν την κοινωνία, υποδαυλίζοντας την απόδοση ταμπελών σε πρόσωπα με διαδρομή και κύρος στην κοινωνία.

Πρωτίστως ποτέ δεν πέτυχαν να ηγηθούν και να καθοδηγήσουν το πνεύμα προθυμίας μιας ολόκληρης κοινωνίας να αλλάξει σελίδα. Περιχαρακώθηκαν στα γραφεία τους και δημιούργησαν πολύ σύντομα τη νέα καμαρίλα.

Κάθετη πτώση

Η κατάσταση δείχνει πια μη αναστρέψιμη. Και μόνο το ερώτημα «υπάρχει τίποτα καλύτερο;» που υποβάλλουν οι λιγοστοί εναπομείναντες υποστηρικτές του δημάρχου αποκαλύπτει τη συλλογιστική τους. Είμαστε εδώ γιατί ξεχωρίζουμε μεταξύ των χειρότερων. Η Χίος δεν έχει αυτή τη νοοτροπία ανάγκη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ