15.9.2017 20:29

Είναι σωστή η πρόταση Παπαδόπουλου;

Χθες έγραφα γιατί είναι σημαντική η δημόσια κατάθεση της άποψης του Γ. Παπαδόπουλου για τρεις δήμους. Επιτρέψτε μου την παράθεση και της δικής μου.

Η σημερινή αστυφιλιακή διαμόρφωση της Χίου και η ανυπαρξία οδικής σύνδεσης της βορειοανατολικής και της βορειοδυτικής της πλευράς θα δημιουργήσουν ένα πολύ ατροφικό σύστημα, ειδικά στη βόρεια Χίο, αλλά και στη νότια, με φτωχούς συγγενείς έναντι του ενισχυμένου σε υποδομές και έσοδα κέντρου. Θα είναι o de facto διαμελισμός της Χίου σε δυνατούς κι αδύναμους.

Ο Δήμος Χίου πρέπει να είναι ενιαίος, με άλλη όμως φιλοσοφία διαχείρισης από τη σημερινή. Και η παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται αποκλειστικά για τη ζώνη του υπερκέντρου, δεν έχει δώσει την παραμικρή ελπίδα ανασύνταξης δυνάμεων στην ύπαιθρο. Το φωνάζω από την αρχή της θητείας της, με τον κίνδυνο της γραφικότητας. Τώρα πια δεν τα λέω εγώ, το λένε ... κατάμουτρα τα στελέχη της.

Όσο υπάρχουν δημοτικές αρχές με τη φιλοσοφία ανάπτυξης της σημερινής το αίτημα διαμελισμού της Χίου θα ισχυροποιείται. Και δεν αποκλείεται τελικά να μας οδηγήσει σε τρεις δήμους, όπως προτείνει και ο Παπαδόπουλος. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ