12.10.2018 11:29

Έγινε καπνός αλλά δεν αποφεύγει την κατακραυγή

Την ευθύνη για τα μικροπολιτικά «πάρε – δώσε» Καραμανή φόρτωσε στο Σύλλογο Πολυτέκνων ο Μαν. Βουρνούς!

Στρατηγική του αείμνηστου Ευάγγελου Γιαννόπουλου μεταχειρίστηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής για να αποφύγει την κριτική των συναδέλφων του για τις αποκαλύψεις του «π» των μικροπολιτικών «πάρε – δώσε» με αντικείμενα που προορίζονταν για πρόσφυγες και τελικά κατέληγαν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού.

«Δεν θα μας ρίξουν για ένα κ…σπιτό», είχε πει τότε ο Ευαγ. Γιαννόπουλους για να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα της βίλας της Εκάλης του ζεύγους Ανδρ. Παπανδρέου – Δημ. Λιάνη. «Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα γίνω αντικείμενο στο Δημοτικό Συμβούλιο για 20 οδοντόκρεμες και ορισμένα πεσκίρια», επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, απαντώντας σε ερωτήματα του συνόλου των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων χωρίς να δώσει καμία επιπλέον εξήγηση από πού προήλθαν, πόσα ήταν και που κατέληξαν τα δωράκια που μοίραζε ο κ. Καραμανής, εισπράττοντας διαδικτυακούς επαίνους από τα προεδρεία των Συλλόγων στους οποίους κατέληγαν.

Εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα

Η διαδικασία των ερωτήσεων δεν  έδωσε τη δυνατότητα στους επερωτώντες σύμβουλους να επανέλθουν. Έδωσε όμως τη χρυσή ευκαιρία στον αντιδήμαρχο, σε μια κίνηση - ομολογία ενοχής, να αποχωρήσει αμέσως μετά την απάντηση του από τη συνεδρίαση, πιστεύοντας ότι θα σιγάσουν οι κραδασμοί από την ολοφάνερη πια αποδοχή των παλαιοκομματικών και έκνομων συμπεριφορών του.

Δεν είναι μόνο … πεσκίρια

Φυσικά ο κ. Καραμανής απέκρυψε για άλλη μια φορά την αλήθεια. Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του «π» ανέδειξαν ότι δεν μοίραζε μόνο καμιά εικοσαριά οδοντόκρεμες και λίγα πεσκίρια, όπως ισχυρίστηκε, αλλά πληθώρα ειδών ατομικής καθαριότητας, ρουχισμού, ως σκηνές και φορτιστές.

Μικροπολιτικές ελεημοσύνες

Η επικεφαλής της «Χιακής Συμπολιτείας», Ερμ. Φρεζούλη, η οποία έθεσε κατά κύριο λόγο την ερώτηση, έκανε λόγο για αδιαφανείς κινήσεις, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις. «Έγιναν με την πρακτική της μικροπολιτικής ελεημοσύνης. Συμπεριφορές χάριν των γνωριμιών μου και κατόπιν ενεργειών μου είναι πια ξεπερασμένες», καυτηρίασε τις ενέργειες του αντιδημάρχου.

Εκείνος με τη σειρά του, χωρίς άσσο στο μανίκι του, όπως προσδοκούσαν ορισμένοι συνάδελφοι του, δεν είχε τίποτα περισσότερο να προσθέσει από όσα ανέφερε στην ανακοίνωση του. «Διαγνώσαμε την ανάγκη υποστήριξης και της τοπικής κοινωνίας και για αυτό όταν έρχονταν στο γραφείο μου και μου πρότειναν να δώσουν μέρος των προσφερόμενων και στον τοπικό πληθυσμό τους υποδείκνυα που υπάρχουν ανάγκες. Ποτέ δεν θεώρησα ότι οι πράξεις μου αυτές μπορούν να ποινικοποιηθούν», αρκέστηκε να τονίσει.

Κι εκεί όμως παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς τα «πεσκέσια» δεν κατευθύνονταν στους Συλλόγους από τους δωρητές αλλά με ενδιάμεσο και μεταφορέα τον ίδιο τον κ. Καραμανή, ο οποίος απολάμβανε τα ευχαριστήρια και τους επαίνους που εξατομικεύονταν στο πρόσωπο του.

Ενώπιον των ευθυνών του

Οι ανύπαρκτες απαντήσεις δεν κλείνουν τόσο εύκολα την υπόθεση. Από πού προέρχονταν αυτά τα είδη; Ποιοι ήταν οι δωρητές; Ποιες ήταν οι ποσότητες; Ποιος ήταν ο αρχικός τους προορισμός; Γιατί δεν πήγαν στους αρχικούς αποδέκτες; Περίσσευαν; Δεν ήταν αναγκαία; Ποιος αποφάσισε, ποιος ενημερώθηκε για τη διανομή τους; Εδώ απαντήσεις δεν έχουμε πάρει, τόνισε η Ερμ Φρεζούλη΄

Ταυτόχρονα με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «Χιακή Συμπολιτεία» προανήγγειλε σε ανακοίνωση της: «Tα συγκεκριμένα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν ούτε από τον κ. δήμαρχο ούτε από τον κ. Καραμανή. Τα ερωτήματα ως προς τη Μονομετοχική παραμένουν ανοικτά και η Χιακή Συμπολιτεία θα ζητήσει ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα».


ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΟΥΡΝΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ…

Ουσιαστικά υιοθέτησε και κάλυψε τον αντιδήμαρχο του ο Μαν. Βουρνούς, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη στους αποδέκτες συλλόγους. «Το τι κάνει ένας Σύλλογος και με ποιο τρόπο το εκφράζει είναι θέμα δικό του. Δεν θα απολογηθεί κανείς για τον τρόπο που εκφράζεται ένας σύλλογος», ανέφερε. Έφερε δε ως παράδειγμα δημότες που τον συναντούν στο δρόμο, πέφτουν στην αγκαλιά του και του λένε ευχαριστώ για τα έργα του.

Η πλήρης κάλυψη Βουρνού στην εξωθεσμική λειτουργία του αντιδημάρχου του διαχέει πια την ευθύνη και στο πρόσωπο του και στο σύνολο του συνδυασμού του. Ξέρουν, δεν έχουν καμία αιτιολογία και αρνούνται έστω και μια στοιχειώδη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ