30.11.2019 13:22

«Η συρραφή έργων σε σύγκρουση μεταξύ τους δεν οδηγεί πουθενά»

Η Χιακή Συμπολιτεία για το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Χίου για το 2020

Καταγγέλλει τη συρρίκνωση πόρων η Χιακή Συμπολιτεία, περιβάλλον και πολιτισμός-τουρισμός οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης.

Καταγγέλλοντας την συνεχιζόμενη συρρίκνωση πόρων για το Δήμο Χίου και την πολύ πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού εσωτερικών για την κατάργηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ο εκπρόσωπος της Χιακής Συμπολιτείας στο δημοτικό συμβούλιο Δημήτρης Αντωνόγλου προσέγγισε το τεχνικό πρόγραμμα στην συζήτηση της παρασκευής 29/11.

Επισημάνθηκε ότι από το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζει το δέσιμο και η σύνδεση επί μέρους έργων σε ένα ενιαίο όραμα. «Η συρραφή έργων σε σύγκρουση μεταξύ τους δεν οδηγεί πουθενά» επισήμανε η Χιακή Συμπολιτεία.

Επίσης, με συγκεκριμένες αναφορές αναδείχθηκε η ανάγκη συνολικού σχεδιασμού και η ανάγκη διεκδίκησης πόρων.
.Για παράδειγμα στην «Αγροτική Οδοποιΐα» είχαμε ζητήσει και από την προηγούμενη δημοτική αρχή το ζητάμε και τώρα τέτοια έργα να έρχονται εξειδικευμένα στο δημοτικό συμβούλιο, να δένονται με τις πραγματικές ανάγκες του πρωτογενούς τομέα κάθε περιοχής και να δένονται επίσης με δράσεις του τουρισμού κ.ά.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άλλο μοντέλο με έμφαση στον τουρισμό και στο περιβάλλον ο εκπρόσωπος της Χιακής Συμπολιτείας σημείωσε :
• Μας λείπουν επίσης από το Τεχνικό Πρόγραμμα έργα που κατά την άποψή μας έχουν να κάνουν με το μοντέλο και το όραμα που έχουμε για τις παρεμβάσεις του Δήμου: πεζοπορικές διαδρομές, δράσεις προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, ποδηλατόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και περιπάτου. Από την πλευρά μας θέλοντας να συμβάλλουμε δημιουργικά δεσμευόμαστε να προτείνουμε τέτοια έργα και δράσεις.
Κλείνοντας και αιτιολογώντας την ψήφο της Χιακής Συμπολιτείας ο Δημ. Αντωνόγλου κατέληξε:
• Συμπερασματικά. Δεν καταψηφίζουμε διότι υπάρχουν έργα τα οποία κανείς και καμιά δεν μπορεί να αρνηθεί την αναγκαιότητά τους!
Θα ψηφίσουμε ΛΕΥΚΟ στο Τεχνικό Πρόγραμμα επειδή έχουμε διαφωνίες σε συγκεκριμένα έργα και ΚΥΡΙΩΣ διαμαρτυρόμενοι για τη συρρίκνωση των εθνικών πόρων και καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ