15.3.2019 19:40

Η σύμπτωση γενναίας χρηματοδότησης και ανακοίνωσης υποψηφιότητας γεννά ουσιώδη ερωτηματικά

12.476 ευρώ σε Σύλλογο υποψηφίου της δημοτικής αρχής λίγο πριν ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές

Μείζον ηθικό ζήτημα προκύπτει από την αποκάλυψη ότι ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν επέλθει συμφωνία συμμετοχής του βασικού συντελεστή του Chios Tango Β. Κοκκαλιά στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας» το Νομικό Πρόσωπο χρηματοδότησε προγραμματισμένη διοργάνωση του σωματείου για τις αρχές Μαρτίου στο ήμισυ του προγραμματισμένου κόστους της.

Με απόφαση του λίγες μέρες πριν κλείσει το … deal της υποψηφιότητας, ο κ. Β. Κοκκαλιάς είχε πείσει τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου να λύσει το μεγάλο πρόβλημα κάθε προέδρου σωματείου που αναλαμβάνει μια διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση. Συγκεκριμένα το Νομικό Πρόσωπο θα καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12.476 ευρώ ως συνδιοργανωτής,  προσδοκώντας ότι εξαιτίας της συνδιοργάνωσης θα λάβει πίσω περί τις 6.000 ευρώ.

Το κάκιστο σύνθημα

Παρασκηνιακά να σημειωθεί ότι μετά την αμοιβαία συμφωνία στήριξης, του Δήμου στο Chios Tango και του Β. Κοκκαλιά στην «Πρωτοβουλία», υπήρξε ξαφνική εκδήλωση θαυμασμού του δημάρχου και των στενών συνεργατών του για τη δουλειά του χορευτικού σωματείου. Ο Μαν. Βουρνούς εθεάθη να παρακολουθεί εκδηλώσεις του Chios Tango σε καφετέρια του κέντρου και να εξάρει την οργανωτικότητα του κ. Κοκκαλιά και – όπως αποδείχθηκε – μελλοντικού του υποψηφίου.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι το Νομικό Πρόσωπο κατά καιρούς δείχνει τη γαλαντομία του. Το πράττει κυρίως με τη στήριξη της ναυαρχίδας του χιώτικου ναυταθλητισμού, του ΝΟΧ, κι εκεί δεν υπάρχει κανείς να αμφισβητεί το κίνητρο.

Εδώ, η σύμπτωση γενναίας χρηματοδότησης και ανακοίνωσης υποψηφιότητας γεννά ουσιώδη ερωτηματικά. Είναι αυτό το … σύνθημα της δημοτικής αρχής και προς τους προέδρους των λοιπών σωματείων; Στηρίξτε εσείς, δια της υποψηφιότητας σας, κι εδώ είμαστε εμείς;

Πως θα αντιδράσουν αντανακλαστικά τα υπόλοιπα σωματεία που κατά καιρούς διψούν για στήριξη και των δικών τους εφάμιλλων εκδηλώσεων, κάποιες από τις οποίες δένουν περισσότερο με την πολιτιστική κουλτούρα του νησιού μας; Μήπως σ’ αυτή την περίπτωση κερδίζεις έναν και χάνεις πολλούς;

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ