Αυτοδιοίκηση

22/3/18 11:25

τελ. ενημ.: 22/3/18 11:26

Η Σάμος στον δρόμο που χάραξε η Χίος

Μπορεί η Π.Ε. Χίου και η Μητρόπολη να αποφάσισαν από κοινού να μη γίνει φέτος έπαρση της μεγάλης σημαίας στο λιμάνι, όμως η γειτονική Σάμος έφτιαξε τη δική της μεγάλη σημαία, αντίστοιχη της Χίου, την οποία θα υψώσει ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

«Γιορτάζουμε την Εθνική μας Επέτειο, τιμούμε το εθνικό μας σύμβολο και κατ’ επέκταση την Πατρίδα μας. Στοχεύουμε σε έργα ειρηνικά, έργα προόδου για το τόπο μας, για την τουριστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.

Επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές μας.  Είμαστε όμως έτοιμοι, όλοι μαζί ενωμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εθνική μας ακεραιότητα απέναντι σε όποιον την αμφισβητήσει», αναφέρει στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ν. Κατρακάζος προσθέτοντας:

«Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες. Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους και σε αυτή οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα».

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση