16.2.2018 11:36

Δημοτική επιχείρηση "Κλείστε το στόμα του πολίτη"

• ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΛΗΣ – Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΟΝ «π» ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Τη μετατροπή σε βεβαιότητα της υποψίας ότι η μανία δίωξης του «πολίτη» είναι σχεδιασμένη σε κεντρικό επίπεδο από τον στενό περίγυρο του δημάρχου Χίου, υπό τις απόλυτες ευλογίες του, με μοναδικό σκοπό να σταματήσει κάθε είδους κριτική στους ζημιογόνους για το νησί μας χειρισμούς της δημοτικής αρχής στη μεταναστευτική κρίση, ήρθε να επιβεβαιώσει η τρίτη κατά σειρά δικαστική ενέργεια κατά του «πολίτη», αυτή τη φορά από τον Μαν. Βουρνού προσωπικά.

Έχοντας απωλέσει κάθε ίχνος ψύχραιμης αντιμετώπισης της κατάστασης, ο δήμαρχος Χίου γίνεται το τρίτο στη σειρά στέλεχος της δημοτικής αρχής που μηνύει συνεργάτη του «πολίτη» μέσα σε διάστημα ενός έτους, με καταφανή στόχο να πετύχει την υποταγή της μοναδικής σε επίπεδο νομού διατύπωση διαφορετικής άποψης για το μείζον θέμα που προβλέπεται να καθορίσει τη φυσιογνωμία και την πορεία του τόπου για κάποιες δεκαετίες, δηλαδή και πέραν της λήξης της θητείας της δημοτικής του αρχής, μετά τους κ.κ. Δημ. Καράλη και Γ. Καραμανή.

Εκφοβισμός Νο 1

Στο στόχαστρο του κλειστού πυρήνα του δημάρχου Χίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δημοσιογράφος του «π» Ν. Γεωργούλης. Αρχικά, με την επίκληση μιας ψευδούς προσωπικής διαφοράς, σύρεται στα δικαστήρια από τον εντεταλμένο σε θέματα Τουρισμού δημοτικό σύμβουλο Δημ. Καράλη. Επικαλούμενος δήθεν βάσιμους προσωπικούς λόγους ο «θεωρητικός εγκέφαλος» της «Πρωτοβουλίας» κόβει απότομα κάθε επικοινωνία με τον «π» και όλη η Χίος τον ακούει να χαρακτηρίζει την άποψη που εκφράζει η εφημερίδα ως ακραία ή και ρατσιστική. Είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία ο κ. Καράλης δεν αποχωρίζεται λεπτό τον υπό την πολιτική προστασία του αντιδήμαρχο προσφυγικού Γ. Καραμανή, τον συνοδεύει, ως μη έχων καμία αρμοδιότητα, ακόμα και στη Σούδα, κάνοντας από κοινού δηλώσεις για τη διαχείριση της δημοτικής δομής. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Εκφοβισμός Νο 2

Την επιβεβαίωση ότι στόχος του Δημ. Καράλη είναι άλλος, από αυτόν που περιγράφονταν στη μηνυτήρια αναφορά του, έδωσε το επόμενο χτύπημα. Αυτή τη φορά ο Γ. Καραμανής με μηνυτήρια έγκλιση ζητά από την Εισαγγελία Χίου να διερευνήσει αν στοιχειοθετείται στοχοποίηση του από δημοσίευμα του Ν. Γεωργούλη στο οποίο του απέδιδε τα εύσημα (!) για τους χειρισμούς του σε μεμονωμένο περιστατικό. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανής διαψεύδει περιστατικό που αποκάλυψε ο Ν. Γεωργούλης, σύμφωνα με το οποίο γονιός κατήγγειλε στον ίδιο απόπειρα παρενόχλησης παιδιού του από μετανάστη. Εκείνος του ζήτησε να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση και σε λίγα λεπτά τον ενημέρωσε για τη σύλληψη του υπόπτου. Ο κ. Καραμανής αρνήθηκε το περιστατικό, με τον δημοσιογράφο να επιμένει για το βάσιμο των πληροφοριών του, με τη μόνη διαφορά ότι η καταγγελία δεν έγινε από γονέα αλλά από ιδιοκτήτη καταστήματος, εν γνώσει του ρεπορτάζ, αλλά κρίθηκε αναγκαίο να προστατευτεί ο καταγγέλων, καθώς αρκετή ζημιά είχε ήδη υποστεί από την ταύτιση με το προσφυγικό η επιχείρηση του. Ο Ν. Γεωργούλης, μάλιστα, δεν προσήλθε να καταθέσει σε δικαστική κλήση του για την υπόθεση, αφήνοντας ανεπηρέαστη την Εισαγγελία να κρίνει αν θα πρέπει να ορίσει δικάσιμο, από την πλευρά του θεωρώντας ότι η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες για να λάμψει όλη η αλήθεια.

Εκφοβισμός Νο 3

Κορωνίδα των δικαστικών απειλών προχθές, με τους Ν. Κατσαράκη και Ν. Γεωργούλη να δέχονται νέα κλήση κατάθεσης ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίων τους ο Μαν. Βουρνούς για τη Σούδα. Ως τώρα δεν έχουν παραλάβει στα χέρια τους το κατηγορητήριο, από μόνη της η κίνηση του δημάρχου πάντως, σηματοδοτεί ότι ο ίδιος όχι απλώς ήταν από την αρχή πλήρως ενήμερος για τις κινήσεις των συνεργατών του, πιθανότατα ο σχεδιασμός υπήρξε από την αρχή κοινός.

Δεν υποστέλει τη σημαία

Ο «π» καιρό τώρα δέχεται την κριτική υπό τη μορφή ερωτήματος «τι έχει και βάλει κατά της δημοτικής αρχής». Η αποκάλυψη του παρασκηνίου και της ενορχηστρωμένης προσπάθειας να παρεμποδιστεί η έκφραση αντίθετης άποψης για το προσφυγικό δίνει την καλύτερη απάντηση και αντιστρέφει το ερώτημα. Τι έχει η δημοτική αρχή με τον «π» και θέλει, πάση θυσία, να εξαφανίσει τη διατύπωση της μόνης κριτικής στη Χίο για τους ολέθριους χειρισμούς της στην υπόθεση;

Σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία σε μεγάλο βαθμό η δημοτική αρχή υποχρεώνεται, από την πίεση της κοινωνίας, να ακολουθήσει κινήσεις τις οποίες εμφανώς δεν ενστερνίζεται, σπάει την οργή της όχι απέναντι στο βασικό στόχο της, την πολιτική της κυβέρνησης για το θέμα, αλλά επιχειρεί με δικαστικές απειλές να παρεμποδίσει την αυστηρή κριτική, πάντα εντός των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευπρέπειας.

Η τοπική κοινωνία δεν είναι ανυποψίαστη. Βλέπει να εξελίσσεται μια στρατηγική κατ’ εικόνα και καθ΄ομοιώση με αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η δημοτική αρχή θέλει υποτακτικά Μέσα Ενημέρωσης, να λιβανίζουν κάθε της ενέργεια, να της δίνουν απ’ το πρωί ίσαμε το βράδυ μικρόφωνο προπαγάνδας ακόμα και για όσα ημιτελή σχεδιάζει και στη συνέχεια την εκθέτουν.

Ο «π» δεν ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Στα 18 χρόνια δημοσιογραφικής παρουσίας του ακολούθησε με πίστη το δρόμο της αντικειμενικότητας, θα το κάνει και τώρα. Δεν υποστέλλει τη σημαία της κριτικής για τους κινδύνους στους οποίους εμπλέκουν το νησί μας άπειρες και ενδοτικές πολιτικές, όσες μηνύσεις κι αν κληθεί να αντιμετωπίσει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ