5.8.2021 6:36

Δίκτυο Πολιτών Χίου: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ απεμπλέκονται άμεσα οι αποζημιώσεις του Χαλκειούς

Αναμφισβήτητα οι κάτοικοι στο Χαλκειός, τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υπεραύξησης των προσφύγων στη ΒΙΑΛ, έχουν υποστεί ζημιές και έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Η προηγούμενη κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις καταστροφές, θέσπισε νόμο ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να αποζημιωθούν.

Η σημερινή κυβέρνηση –διατρανώνοντας την ..ανέπαφη σχέση της με την πραγματικότητα της επείγουσας ανάγκης επιδιόρθωσης των ζημιών από τους Χαλκούσους- ζήτησε με ΦΕΚ του 2020 αποδείξεις και τιμολόγια από τους κατοίκους που επλήγησαν από το προσφυγικό, βάζοντας έτσι, με πονηρό ή άμυαλο τρόπο, εμπόδια στην εκταμίευση των χρημάτων.Διότι, ποιος δίνει και ποιος κρατά αποδείξεις τέτοιου είδους ιδίως όταν δεν προαναγγέλλονται εγκαίρως ως προϋποθέσεις αποζημίωσης;

Τελικά έπειτα και από δικές μας παρεμβάσεις, οι αποζημιώσεις θα δοθούν δίχως να χρειάζονται αποδείξεις και τιμολόγια διότι  οι αποδείξεις και τα τιμολόγια αποσύρθηκαν ως όροι είσπραξης αποζημίωσης.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Το Δίκτυο πολιτών εκφράζει την ικανοποίηση του, διότι ο νόμος για τις αποζημιώσεις που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση μπαίνει σε εφαρμογή, από την επόμενη εβδομάδα , με τη δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ. Οι αποζημιώσεις θα εκταμιευτούν μέσω του Δήμου Χίου και ελπίζουμε να μην υπάρξει νέα αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ