4.1.2022 9:01

Δίκτυο Πολιτών: "Η Γλυπτική της Δημοκρατίας"

           Γνωστό ότι μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Όμως, ότι χίλιες(περίπου) εικόνες ισούνται με μία λέξη: «ρατσισμός», μας το έμαθε ο Δήμαρχος. Μάλιστα, μαζί, με το συνοδευτικό κείμενο της πρόσφατης ανάρτησής του, οι λέξεις γίνονται δύο: υποδαύλιση ρατσισμού.

           Μιλάμε για υποδαύλιση κεκαλυμμένη  με κινητήριο μοχλό τον εκφοβισμό των πολιτών .Πιο ειδικά, τον πρόστυχο εκφοβισμό γιατί εδώ  γεννάται το ερώτημα: πώς ο Δήμαρχος, που κατασπατάλησε χρήμα για να στολίσει τα Χριστούγεννα και να ανυψώσει το θρησκευτικό μας συναίσθημα, στις φωτογραφίες αναξιοπαθούντων δυστυχισμένων βλέπει εχθρούς; Πώς τις χρησιμοποιεί ως φόβητρο κι όχι ως κίνητρο για αλληλεγγύη; Πάλι καλά που δεν έβαλε και εικόνες πτωμάτων στο νερό για να υποδηλώσει τη θαλάσσια ρύπανση.

          Έτσι κι αλλιώς δεν τιμά κανέναν Δήμαρχο η επιχείρηση εκφοβισμού των  πολιτών. Κυρίως όμως, κατακριτέα είναι η στάση εκείνου για τον οποίο όλοι υποψιαζόμαστε πως ανώτερος στόχος του είναι η πώληση εκδούλευσης στους Μηταράκη-Μητσοτάκη. Μπροστά στο αλισβερίσι αυτό αψηφά και τον θεσμικό του ακόμη ρόλο που υπαγορεύει προσφορά υπηρεσίας στο θέλημα και στα συμφέροντα του τόπου και του λαού. Και ο λαός εκφράστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο.

        Αλλά, εν τέλει, ίσως πρόκειται απλώς για ζήτημα παρανόησης παρώνυμων λέξεων: άλλο γλειφτική κι άλλο γλυπτική.

          Και την γλυπτική στη Δημοκρατία την φιλοτεχνεί ο λαός,  κι όσο πιο βαθιά σκαλίζει τον πηλό της, τόσο πιο κοντά φτάνει στην ουσία της και τόσο πιο πολύ δυναμώνει η ματιά και η φωνή του. Και στο Θόλος ,ο λαός θα ακουστεί βροντερά κι η ματιά του θα καίει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ