14.3.2022 10:00

Δίκτυο Πολιτών Χίου: «Σταμάτη-σε το κουκούλωμα»

Ούτε 1, ούτε 2 αλλά 4 χρυσά βραβεία, καθώς και το ανώτερο βραβείο της «Έξυπνης Πόλης της Χρονιάς 2022», διεκδίκησε και κέρδισε ο Δήμος Χανίων στη διοργάνωση “Best City Awards 2022”. 

Εμείς εδώ απολαμβάνουμε τα υπόλοιπα του «Ηλίθιου» του Ντοστογιέφσκι σε συνδυασμό με το «Παραλήρημα και τα όνειρα στη Γκραντίβα» του Σίγκμουντ Φρόυντ.

Δεν εξηγείται αλλιώς το σαρακοστιανό κουκουλωτικό παραλήρημα του Δημάρχου όπου βαυκαλίζεται τον «πατερούλη» ενός λαού μονοιασμένου γύρω από αυτόν εκτός ελαχίστων κακών παιδιών που αντιδρούν αναζητώντας την προσοχή: έτσι αντιλαμβάνεται ο πατερούλης τον αντιπολιτευτικό λόγο.

Όμως, το κρύο δεν φεύγει με το κουκούλωμα.

Λοιπόν, πετρέλαιο τα σχολεία δεν έχουν γιατί όταν έπρεπε να φουλάρουν με φτηνό καύσιμο, οι κακοδιαχειριστές του Δήμου, το έπαιζαν χρηματιστές και αποταμίευαν φράγκα. Ακολούθησε ένας ξεχασιάρης αντιδήμαρχος που ξέχασε να ανανεώσει τη σύμβαση με τον πρατηριούχο.

Κι ενώ τα σχολεία έκλεισαν τον Ιανουάριο λόγω επερχόμενου χιονιά, τώρα που στ’ αλήθεια ήρθε, παραμένουν ορθάνοιχτα και παγωμένα για να μην φανεί περίτρανα στον κόσμο η αστοχία και η κακοδιαχείριση του πατερούλη που κατά τα άλλα, έχει προτεραιότητα τα παιδιά.

Δεν πειράζει, όλη μια οικογένεια είμαστε μωρέ: ας κάνουν μάθημα με τα παλτά και τα γάντια τα παιδιά, φτάνει να κυκλοφορούν οι συγγενείς μας στο Δήμο με το φανελάκι. Η συγγενική αγάπη θα μας ζεστάνει. 

Αλλά ο πατερούλης, πρέπει να την θυμάται αυτήν την αγάπη όχι μόνο όταν τα σχολεία θα βγάλουν από τα αποθεματικά τους να πληρώσουν το πετρέλαιο αλλά και όταν κάνει απευθείας αναθέσεις σε πιο δικά του παιδιά. Κι όταν ξοδεύει φράγκα σε αηδίες κι όχι στα σοβαρά. Πληγωνόμαστε.

Δεν συζητάμε να οραματιστεί και να επενδύσει σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας στα σχολεία ώστε να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και αυτονομία.

Εξάλλου, δεν θυμόμαστε να έγραψε ο Ντοστογιέφσκι τον «Έξυπνο».

Φοβόμαστε μόνο, μήπως το «σπινθηροβόλο» πνεύμα του, ενισχυμένο από τη Σαρακοστή που ως φαίνεται τον εμπνέει και τις ταξιδιωτικές ναυτικές του περιπέτειες, υλοποιήσει κάτι σαν «εταιρεία φυσικού χνώτου» για να ζεσταινόμαστε.

Αυτό μόνο μπορεί κι αυτό μόνο θέλει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ