Αυτοδιοίκηση

17/11/18 18:43

τελ. ενημ.: 18/11/18 12:26

Διαψεύδει και εκθέτει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ο Καραμανής

Νέα διάσταση πήρε χθες η υπόθεση της τροποποίησης της απόφασης της Μονομετοχικής για τη διανομή των ειδών που προσέφεραν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Καραμανής, διέψευσε τις δηλώσεις στον «π» του υπευθύνου Προγραμμάτων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, κ. Απ. Βεϊζη, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με υπευθύνους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και είχε εξασφαλίσει τη συγκατάθεση τους για τη διανομή ειδών και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Χίου. Ωστόσο δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομα του υπευθύνου με τον οποίο είχε έρθει σε επικοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βεϊζης ήταν κατηγορηματικός σε δηλώσεις του στον «π» ξεκαθαρίζοντας ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ουδέποτε ενημερώθηκαν για την τροπή της δωρεάς από το Δήμο.

«Στο πλαίσιο του ελεγκτικού ρόλου της αντιπολίτευσης θα επικοινωνήσουμε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και θα διαλευκάνουμε την πραγματικότητα», ανέφερε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Παντ. Στεφάνου.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι αναφορές του κ. Καραμανή θα πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα για την εικόνα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο νησί μας, καθώς για πρώτη φορά μια σημαντική δωρεά τους θα έχουν επιτρέψει να διοχετεύεται με τρόπο που έντονα αμφισβητείται για το νόμιμο και ηθικό της διάστασης της.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση