16.4.2018 9:42

Διαπίστωσαν ότι αρίστευσαν και προετοιμάζονται να μας (ξανα) διοικήσουν

Ούτε οι ηχηρές απώλειες από την πρόσκληση του Μαν. Βουρνού στα στελέχη του συνδυασμού του στάθηκαν ικανές να ανατρέψουν το κλίμα ευφορίας της δημοτικής αρχής κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση τους.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, σχεδόν στο σύνολο τους οι συνεργάτες του Μαν. Βουρνού έκριναν ως εξαιρετικά επιτυχημένη τη θητεία τους και ουσιαστικά έδωσαν εντολή στο δήμαρχο να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Οι περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντηση, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου, για να διαπιστωθεί αν συνεχίζουν να συντρέχουν οι λόγοι που τους οδήγησαν να διεκδικήσουν το Δήμο, έπλεξαν το εγκώμιο των προσπαθειών της δημοτικής αρχής, την αποτελεσματικότητα της και κατέληξαν ότι χειρίστηκαν τα πάντα σωστά, με επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού. Κι αυτές όχι γιατί αισθάνονται ότι έσφαλαν αλλά γιατί η πολιτική τους δεν πέρασε στην κοινωνία.

Να φέρουν τον Πατούλη!

Πιο ένθερμοι υποστηρικτές του δημοτικού έργου εμφανίστηκαν οι τρεις χωρικοί αντιδήμαρχοι (Φαφαλιός – Καρασούλης – Βεργίτσης), την ώρα που στο σύνολο τους συμπολιτευόμενα ή αντιπολιτευόμενα στελέχη Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τη δημοτική πολιτική.

Η ωριμότητα της συζήτησης ήταν τέτοια, που ο Στ. Ζουμίδης πρότεινε να αναλάβει η δημοτική αρχή δράσεις επαφής της με την κοινωνία, εισηγούμενος σε μια από αυτές να κληθεί στη Χίο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, την κινητικότητα του οποίου ο σύμβουλος της ανένταχτης Αριστεράς αισίως δείχνει να θαυμάζει.

Περιορισμένες ενστάσεις

Από το γενικότερο κλίμα ευδαιμονίας παρέκλιναν οι επισημάνσεις του Απ. Τζιώτη για την εικόνα της δημοτικής αρχής στα τοπικά μέσα, επικρίνοντας την τακτική των μηνύσεων προς τον «π», την οποία έσπευσαν να υπερασπιστούν ο δήμαρχος προσωπικά και ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής, ο τελευταίος με νέα ευφάνταστα  σενάρια.

Έκπληξη προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Γεωργιάδη ότι δεν υπάρχει κατάλληλη όσμωση στο συνδυασμό, τα στελέχη του διακρίνονται σε δυο κατηγορίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανάγκη να υιοθετηθεί κοινή αντίληψη για τις καταστάσεις. Την απογοήτευση της για τη δημοτική αποτελεσματικότητα, τουλάχιστον στο χωρικό επίπεδο ευθύνης της, την Αμανή, διατύπωσε ευθέως και πολλές φορές με ένταση η δημοτική σύμβουλος Β. Ποταμούση.

Οι ηχηρές απουσίες

Ακόμα και σε αυτή την συνεδρίαση, πάντως, υπήρξαν ηχηρές απουσίες, κάποιες από τις οποίες υποδηλώνουν, ίσως, και τάσεις αποστασιοποίησης. Πέραν του συνήθως απόντα Παν. Παππή, στην πρόσκληση Βουρνού δεν ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Γ. Παπαδοπουλος, Δημ. Καράλης, Ιακ. Αμύγδαλος, Ηλ. Σμυρνιούδης, Νεκτ. Λυμπέρης, ενώ για λίγο παρέμεινε στη συνεδρίαση ο Κ. Καρατζάς, έχοντας προλάβει πάντως να αντικρούσει ισχυρισμούς του Ανδρ. Βεργίτση.

Όλο το παρασκήνιο από τη συνεδρίαση στον «π» της προσεχούς Παρασκευής.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ