20.11.2021 12:57

Διάλογος με την τοπική κοινωνία για την παράκαμψη του Βροντάδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμένει στο τραπέζι η σύνδεση του περιφερειακού της πόλης με τη δεύτερη στροφή του Αίπους μέσω Κλειδούς, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής

Στα εν εξελίξει έργα της Π.Ε. Χίου με πρώτο και κύριο μέλημα την επανέναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, αναφέρθηκε μέσα από παρέμβασή του στο καθημερινό διαδικτυακό Podcast του «π», ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Ο κ. Βρουλής εκτός των άλλων αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά οδικά έργα. Το πρώτο αφορά στην βελτίωση της ασφάλειας στον δρόμο Μερσυνίδι – Μηλιγκάς, λέγοντας ότι η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε την πρώτη φάση της μελέτης, μέσα από την οποία θα προκύψουν οι προτεινόμενες λύσεις στο πιο επικίνδυνο πέρασμα του οδικού δικτύου του νησιού, εξαιτίας των καθημερινών καταπτώσεων.

Το δεύτερο έργο, είναι ο δρόμος Θόλους- Αίπους, με τον Παντελή Βρουλή να εξηγεί ότι, αυτός θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος του Μερσινιδίου λόγω εργασιών. Σημείωσε δε, ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει προσέγγιση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ώστε να γίνει γνωστό, αν ο ήδη χαραγμένος δρόμος, μπορεί να διανοιχθεί και να ασφαλτοστρωθεί ώστε να χρησιμοποιείται από τα οχήματα.

Διάλογος για την παράκαμψη του Βροντάδου

Με δεδομένο ότι στο τελευταίο σενάριο, όλος ο κυκλοφοριακός φόρτος από απλά Ι.Χ. μέχρι βαρέα οχήματα θα διοχετευτεί μέσα στα στενά του Βροντάδου, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα, ο Παντελής Βρουλής, επανέφερε το θέμα της παράκαμψης του Βροντάδου (τρίτο έργο) μέσω της σύνδεσης Αίπους με τον περιφερειακό της πόλης.

Όπως εξήγησε, η άποψη της Περιφέρειας είναι ότι, θα πρέπει να συνδεθεί η δεύτερη στροφή του Αίπους με τον περιφερειακό δρόμο και συγκεκριμένα στο ύψος των Λιβαδίων ώστε να παρακάμπτεται ο Βροντάδος.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει κάτι εξίσου σημαντικό. Ότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα περάσει από την ευρύτερη περιοχή της Κλειδούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με δεδομένο ότι σε αυτό το ενδεχόμενο έχουν αντιδράσει φορείς και κάτοικοι της περιοχής του Βροντάδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκτίμηση είναι ότι, οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι επιφανειακές και σίγουρα σε τέτοιο βαθμό που δεν θα επηρεάσουν τον υδροφόρο ορίζοντας της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση ο αντιπεριφερειάρχης, επεσήμανε ότι, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα πριν προηγηθεί διάλογος με την τοπική κοινωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ