Αυτοδιοίκηση

24/3/18 10:37

τελ. ενημ.: 24/3/18 21:33

Διαχείριση του προσφυγικού στο πλαίσιο των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είδε η ΛΑΣ στην επίσκεψη Βίτσα

«Η κυβέρνηση συμμετέχει στη βρώμικη δουλειά δημιουργίας των αιτιών που προκαλούν την προσφυγιά». Αυτό είναι το συμπέρασμα από την επίσκεψη του υπουργού κ. Βίτσα με τη δημοτική αρχή Χίου και τις αντιπολιτεύσεις, κατά τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή και εντέχνως με ήπιους τόνους, ο υπουργός απέφυγε , όπως ο διάβολος το λιβάνι να τοποθετηθεί πάνω στην ταμπακέρα, πάνω στις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος, ξεκίνησε την τοποθέτησή του πάνω ακριβώς σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι είναι επίκαιρο όσο ποτέ το σύνθημα, «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορά χαράζουν.»

Σ΄ αυτό το έγκλημα που συντελείται, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, συμμετέχει στηρίζοντας την πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την πολιτική του διαμελισμού και καταστροφής της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας, την πολιτική της επαναχάραξης των συνόρων προς όφελος του κεφαλαίου που επιθυμεί αναδιανομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην περιοχή μας.

Η περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, συνέχισε, δεν είναι τίποτε άλλο από την μέχρι τα μπούνια συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, προσδοκώντας τα κόκαλα από τη μοιρασιά της λείας για τη δική μας αστική τάξης.

Γι αυτό συμμετέχετε, σημείωσε, σε 18 αποστολές του ΝΑΤΟ, υπεύθυνες της προσφυγιάς και του ξεσπιτώματος των λαών όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα.

Είναι λοιπόν οξύμωρο να συμμετέχετε στις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα και από την άλλη να θέλετε να το διαχειριστείτε και μάλιστα με έναν τρόπο που καταπατά κατάφωρα τα δικαιώματα των προσφύγων που προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ, που υποκριτικά έχουν υπογραφεί από τη χώρα μας και τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Επειδή όμως ως ΛΑΣ και ως ΚΚΕ μας ενδιαφέρει και η διαχείριση του προβλήματος, ζούμε στο νησί μας μια κατάσταση βεβαρημένη με κύρια ευθύνη δική σας.

Έκλεισε ο βόθρος της Σούδας, όπως την αποκάλεσε ο Μ. Σκούφαλος, που είχε πεταχτεί αυτός ο κόσμος, αλλά η ΒΙΑΛ εξακολουθεί να έχει τα χαρακτηριστικά του γκέτο, με υπερπληθυσμό, με προβλήματα υποδομών υγιεινής, αποχέτευσης, ψυχαγωγίας, με προβλήματα απληρωσιάς στους εργαζόμενους του ασύλου, με τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς να παραμένουν στο «θα» κοντά δύο χρόνια μετά, και το κύριο, με συνθήκες εγκλωβισμού όλου αυτού του κόσμου πάνω στο νησί, αφού υπογράψατε την επαίσχυντη συμφωνία Τουρκίας –ΕΕ.

Γι αυτό το λόγο δίνετε αέρα στα πανιά της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που για δεύτερη φορά με τους βουλευτές της ήρθε στο νησί να χύσει το δηλητήριό της και το μίσος της, σε μια κοινωνία, δυστυχώς για την ίδια, ευάλωτη πλέον στη φασιστική προπαγάνδα, εξ αιτίας και της δικής σας πολιτικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κλείνοντας, ο δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑΣ, διατύπωσε για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις της παράταξης για απεγκλωβισμό των προσφύγων μεταναστών από το νησί και από τη χώρα, για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους για όσο καιρό παραμένουν στο νησί, για άμεση απόδοση των αποζημιώσεων στους κατοίκους του Χαλκειούς, και δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που θα εξασφαλίζουν όλα τα παραπάνω.

Ο υπουργός,  ήταν φυσικό να μείνει στο διαχειριστικό μέρος του πράγματος, αφού η κυβέρνηση συμμετέχει στη βρώμικη δουλειά, το οποίο όμως και αυτό μένει να κριθεί στην πράξη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε για πολλοστή φορά το χιώτικο λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του, να αγωνιστεί ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκίας, Ρωσίας και λοιπών στην περιοχή, να γυρίσει την πλάτη στους φασίστες και εθνικιστές ψευτοπατριώτες που προσκυνούν όλους τους παραπάνω, πριν και ό ίδιος γίνει πρόσφυγας.-

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση