19.1.2019 16:33

«Δεν ήρθαμε για να μάθουμε σήμερα τα προβλήματα των νησιών»

Κατηγορηματικοί ως προς τον σκοπό της καθόδου του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εμφανίστηκαν στην πρώτη τους συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, τα στελέχη του συνδυασμού, παρουσία και του επικεφαλής του σχήματος καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη.

«Δεν ήρθαμε για να μάθουμε τα προβλήματα του τόπου. Αυτά τα μελετώ πάνω από 40 χρόνια και έχω τεκμηριωμένη άποψη, τα βιώνω εδώ και 32 χρόνια και παλεύω μαζί με τις συναδέλφους περιφερειακές συμβούλους να προωθήσω λύσεις εδώ και 4,5 χρόνια», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Σπιλάνης πλαισιωμένος από την Γ. Αργυρούδη και τη Τζ. Λαγού και συνέχισε:

«Ήρθαμε για να συζητήσουμε με τους ανθρώπους της καθημερινότητας, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους νέους  για το πώς θα πορευθούμε αύριο, για να οραματιστούμε μαζί το μέλλον των νησιών και να σχεδιάσουμε μαζί τα βήματα προς τα εκεί».

Σχεδιασμός για τους νέους των νησιών

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο υπ. Περιφερειάρχης στα ζητήματα που απασχολούν τους νέους των νησιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, σημειώνοντας ότι καλεί τη νέα γενιά να συνδημιουργήσει το αύριο στο Βόρειο Αιγαίο.

«Η Περιφερειακή Αρχή καλείται να σχεδιάσει το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 που θα ολοκληρωθεί το 2030», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η απαξίωσης της λειτουργίας της αντανακλάται στις αντιδράσεις των πολιτών που δηλώνουν άγνοια καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν ενημερώνονται.

Ο κ. Σπιλάνης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας, στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και στην ανάγκη επένδυσης σε ποιοτικά, πράσινα νησιά ίσων ευκαιριών, στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη, στον τουρισμό, καθώς και στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Γ. Σπιλάνη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ