8.8.2018 12:09

Δεν διαψεύδει ο Δήμος για το «Ξενία»

Επιτίθεται στον «π» αλλά δεν λέει κουβέντα για τα όσα διαπίστωσε η Πολεοδομία

Σε γενικόλογες αναφορές που ουδεμία σχέση έχουν με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» για τις μη σύννομες εργασίες που εκτελούνται στο «Ξενία», αρκείται ο Δήμος Χίου τονίζοντας ότι η Χίος θέλει το «Ξενία» να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο και να αρχίσει να συνεισφέρει στην οικονομική ζωή του νησιού.

Στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή απαντά για πράγματα που ουδέποτε υπαινίχθη ο «π» για τον Δήμο Χίου πέρα του γεγονότος ότι έσπευσε να θριαμβολογήσει μη γνωρίζοντας (;) ότι εκτελούνται εργασίες πέρα της άδειας που είχε δοθεί.

Επιπλέον κάνει λόγο για ηθελημένη παραπληροφόρηση αποφεύγοντας να απαντήσει στις δηλώσεις του Διευθυντή της Πολεοδομίας Χίου ότι εκτελούνται εργασίες που δεν έχουν σχέση με την άδεια που εκδόθηκε για το «Ξενία» με αποτέλεσμα η Πολεοδομία να σκέφτεται ή την διακοπή των εργασιών ή την αφαίρεση της άδειας που έχει εκδοθεί.

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Χίου

«Δημοσιεύματα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα αναφορικά με το ακίνητο  «Ξενία» αναμιγνύοντας 2 διαφορετικά θέματα:

  1. Την πολιτική πρωτοβουλία της ενεργοποίησης ενός σημαντικού αναπτυξιακού στοιχείου της τοπικής οικονομίας, το οποίο υπνώνει για δεκαετίες
  2. Τις εντελώς ανεξάρτητες διαδικασίες επισκευών που κάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο, και που οφείλει να τηρεί την πολεοδομική νομοθεσία.

Το ακίνητο του «Ξενία» είναι ένα από τα εκατοντάδες ακίνητα που ανήκουν στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Με προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, και την άριστη συνεργασία με την διοίκηση της ΕΤΑΔ συμπεριλήφθηκε στην πρώτη κατηγορία ακινήτων που θα διατεθούν μέσω διαγωνισμού για την επισκευή τους και αξιοποίησή τους από ιδιώτες. Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού και για την παρουσίαση του συγκεκριμένου εγχειρήματος είχε προγραμματιστεί ημερίδα, με παρουσία στελεχών της ΕΤΑΔ στο νησί της Χίου. Λόγω όμως του 3ήμερου εθνικού πένθους, εξαιτίας της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι Αττικής και του μεγάλου αριθμού των νεκρών συνανθρώπων μας, η συγκεκριμένη ημερίδα αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, το «Ξενία» να ξαναλειτουργήσει προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας στην οικονομική ανάπτυξη της Χίου.

Ανεξάρτητα από αυτό και μέχρι το κτίριο να αποκτήσει ανάδοχο, η ΕΤΑΔ εκτελεί επισκευαστικές εργασίες προκειμένου να συντηρήσει το κτήριο, όπως οφείλει ως ιδιοκτήτης και θεματοφύλακας της περιουσίας του ελληνικού λαού. Ασφαλώς, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία, για την οποία αρμόδια είναι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χίου. Πάγια τακτική αυτής της Δημοτικής Αρχής, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι να μην αναμιγνύεται με ζητήματα εφαρμογής πολεοδομικής νομοθεσίας.

Οτιδήποτε διαφορετικό βγαίνει στην δημοσιότητα αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν προκύπτει από πουθενά.  Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί και να διασταυρώνουν αυτά που διαβάζουν, γιατί υπάρχουν δυστυχώς περιπτώσεις που το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων οφείλεται σε ηθελημένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ή σε άγνοια και λάθος πληροφόρηση.

Όλη η Χίος θέλει το «Ξενία» να επαναλειτουργήσει και το ξενοδοχείο να αρχίσει να συνεισφέρει και πάλι στην οικονομική ζωή του νησιού».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ