23.5.2018 15:50

Δήμος Χίου: «Κακώς δεν ερευνήσατε το περιεχόμενο του κάδου ανακύκλωσης»

Τον ρόλο του ερευνητή των κάδων ανακύκλωσης προκειμένου κάθε φορά να διαπιστώνουν αν μέσα σε αυτόν υπάρχουν όντως τα ανακυκλώσιμα υλικά που περιγράφει, προτρέπει τους δημοσιογράφους του «π» ο Δήμος Χίου μέσα από απάντησή του, για το γεγονός ότι ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τους εργαζόμενους της καθαριότητας να τοποθετούν μαζί στο ίδιο απορριμματοφόρο πλαστικά και χαρτιά.

Προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Δήμος αποδέχεται ευθέως ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά καταλήγουν ανάμεικτα στη ΒΙ.ΑΛ. λέγοντας ότι ο κάδος των πλαστικών ήταν γεμάτος με χαρτί, το οποίο εσφαλμένα είχαν τοποθετήσει κάποιοι.

Στην απάντησή του πάντως ο Δήμος αποφεύγει εντέχνως να απαντήσει και στα σχόλια πολιτών που συνοδεύουν το άρθρο όπου υπάρχουν οι μαρτυρίες τους ότι και στο παρελθόν υπάλληλοι ρίχνουν διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά στο ίδιο απορριμματοφόρο.

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Χίου:

Στη δημοσιότητα ήλθαν φωτογραφίες που παρουσιάζουν υπαλλήλους του Δήμου Χίου να μην εκτελούν δήθεν σωστά το έργο τους της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών. Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμος Χίου προβαίνει στη περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών ανά ρεύμα, με ευσυνειδησία και απόλυτο σεβασμό στους πολίτες που έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν το έργο της ανακύκλωσης. Στο δημοσίευμα αυτό δεν αναφέρεται βέβαια το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη ημέρα η ιδιωτική εταιρεία, με λουκέτο είχε εμποδίσει το όχημα του Δήμου να αδειάσει τα υλικά που όφειλε, βάσει της σύμβασης με το Δήμο, να παραλάβει στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΑΛ.

Επιπλέον, ουδείς εκ των ενδιαφερόμενων “για την αλήθεια”, μπήκε ποτέ στον κόπο να ερευνήσει το περιεχόμενο του κάδου ή έστω να ρωτήσει τους υπαλλήλους για ποιο λόγο δήθεν τοποθετούσαν στο ίδιο απορριμματοφόρο ανακυκλώσιμα υλικά από διαφορετικούς κάδους.

Προκειμένου να αποκατασταθεί λοιπόν η αλήθεια, σας ενημερώνουμε ότι ο εικονιζόμενος κάδος που προορίζεται για την ανακύκλωση πλαστικού, ήταν γεμάτος από χαρτί το οποίο κακώς κάποιοι είχαν τοποθετήσει εσφαλμένα. Για το λόγο δε αυτό οι υπάλληλοι του δήμου, εκτελώντας τα καθήκοντά τους, περισυνέλεξαν το περιεχόμενό του μαζί με τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά από χαρτί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ