17.11.2018 18:07

Βροχή οι καταγγελίες για την ανακύκλωση από τους δημότες

Αρχικά τους έφταιγε ο «πολίτης». Τώρα θα βγάλουν στραβούς και τους δημότες. Αντιγράφουμε από post της δημότισσας Μάρως Χατζελένη, που κι εκείνη έπεσε σε υπαλλήλους του Δήμου να αδειάζουν τους κάδους όλων των ρευμάτων ανακύκλωσης στο ίδιο απορριμματοφόρο.

Η επώνυμη καταγγελία της κ. Χατζελένη δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Κατά καιρούς πολλοί δημότες αναρωτιούνται γιατί να ανακυκλώνουν αφού η προσπάθεια τους καταλήγει και πάλι σύμμεικτη και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία ο Δήμος δεν προχωρά σε διαλογή.

Αναφέρει η κ. Χατζελένη:

«Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να έπαιρνα μια απάντηση από κάποιον αρμόδιο του Δήμου Χίου.
- Γιατί τόσα χρόνια κάνουμε ανακύκλωση;
- Γιατί συνειδητά ξεχωρίζουμε τα απορρίμματα μας και τα πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης;
- Γιατί οι κάδοι έχουν διαφορετικά χρώματα στα καπάκια και διαφορετικά αυτοκόλλητα μπροστά, δείχνοντας σου σε ποιον θα πετάξεις τα πλαστικά -χαρτικά - αλουμίνια ;
- γιατί έγινε διαγωνισμός για το ποιος θα διαχειρίζεται την ανακύκλωση;

Σήμερα σταμάτησε μπροστά μου το απορριμματοφόρο στην Κουντουριώτου και οι υπάλληλοι του Δήμου φόρτωναν ΟΛΟΥΣ του κάδους και τους άδειαζαν κανονικότητα ...

Μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα;»

Κι άλλες καταγγελίες

Επικουρικά στη δημόσια καταγγελία της κ. Χατζελένη έρχεται η προσωπική μαρτυρία του κ. Βασίλη Νικολαϊδη. «Ναι το χω δει και εγώ και από τότε σταμάτησα να προσπαθώ για το διαχωρισμό τους. Νομίζω διαλογή ξεχωριστά γίνεται σε 2η φάση για να μην γίνουν και λάθη(αν κάποιος πετάει ό,τι να ναι μέσα) λογικά πάντως δεν είναι εύκολο να έχουν ξεχωριστά απορριμματοφόρα για κάθε ένα η δεν βγαίνουν τα δρομολόγια…»

Από την πλευρά της η κ. Νίκη Λεοντσίνη προσθέτει ότι ανάλογη αποκομιδή των ανακυκλώσιμων γίνεται και στην οδό Μίμη Χανδρή στο Βαρβάσι. Σε επισήμανση της μάλιστα προς τους υπαλλήλους γιατί αδειάζουν όλους τους κάδους σε ένα απορριμματοφόρο, της απάντησαν ότι δεν χωράνε μεγάλα απορριμματοφόρα σ’ αυτό το δρόμο.

Οι καταγγελίες έρχονται μια μέρα μετά την αποκάλυψη στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων επέστρεψε την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για την μονομερή διακοπή της σύμβασης με την «Οικόπολις» με ορατό το ενδεχόμενο ο Δήμος να  κληθεί να πληρώσει βαρύ πρόστιμο, την ώρα που ο κ. Μπελέγρης αποδέχθηκε ότι ήδη οι δημότες επιβαρύνονται από την μεταφορά των ανακυκλώσιμων στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ