3.9.2019 13:53

ΒΙΝΤΕΟ - «Το αίτημα για το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. παραμένει στην πρώτη γραμμή»

Τι θα ζητήσει η Χίος στην αυριανή πρώτη σύσκεψη υπό τον νέο Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη

Στην πρώτη γραμμή, παρά τις αυξομειώσεις των μεταναστευτικών ροών, συνεχίζει να παραμένει το κλείσιμο του hotspot της ΒΙ.ΑΛ., όπως δήλωσε στο politischios.gr ο νέος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

Με αφορμή την αυριανή πρώτη σύσκεψη των δημάρχων των νησιών του Βορείου Αιγαίου υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο Στ. Κάρμαντζης υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης όσων προεκλογικά είχε εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία με έμφαση στη φύλαξη των συνόρων αλλά και στην αποσυμφόρηση των νησιών.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «π» για το μέλλον της λειτουργίας του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. ο νέος Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το αίτημα για κλείσιμο παραμένει βασική του προτεραιότητα.

«Αυτό που είχα πει προεκλογικά και έχει καταγραφεί στο πρόγραμμά μας είναι ότι η ΒΙ.ΑΛ. στη μορφή που λειτουργεί σήμερα πρέπει να κλείσει. Παράλληλα θα πρέπει να εξευρεθεί ένας χώρος ο οποίος να φιλοξενεί ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Ας ενοικιάσει η κυβέρνηση ένα μεγάλο κτίριο που να πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Από κει και πέρα, με τις απαντήσεις που θα πάρουμε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ