13.9.2019 18:41

ΒΙΝΤΕΟ- «Παρακολουθούμε ψύχραιμα αλλά με αγωνία το προσφυγικό»

Η κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα που εξήγγειλε πριν μπει ο χειμώνας, η δήλωση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη

Την έντονη ανησυχία του για τις διαρκείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Χίο ακόμα και με 8 μποφόρ, διατύπωσε στο πλαίσιο δηλώσεών του στο politischios.gr ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως εξήγησε, η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί με ψυχραιμία αλλά και αγωνία την εξέλιξη του προσφυγικού, ζητώντας από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα εξήγγειλε το ΚΥΣΕΑ αλλά και όσα ζητούν οι Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

«Σε αυτό το πλαίσιο απέστειλα επιστολή στον κ. Κουμουτσάκο, θέλοντας να εκφράσω την αγωνία μίας ολόκληρης κοινωνίας αλλά και την αγωνία των Καμποχώρων και του Χαλκειούς. Οι συνθήκες που αρχίζουν να διαμορφώνονται είναι πραγματικά δύσκολες αφού εκτός των άλλων έρχεται και χειμώνας. Η ΒΙ.ΑΛ. μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 1040 άτομα και σήμερα διαμένουν σε αυτή 3.200 ψυχές. Ας σκεφτούμε και ας σκεφτούν τις καιρικές συνθήκες και τη ζωή αυτών των ανθρώπων κάτω από τη βροχή και μέσα στη λάσπη. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, πάνω από όλα με ανθρωπιά, όπως κάναμε όταν υπήρξε ανάγκη από το 2015 μέχρι και το 2017», εξήγησε ο κ. Κάρμαντζης.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ