Αυτοδιοίκηση

19/1/18 20:09

τελ. ενημ.: 21/1/18 21:03

ΒΙΝΤΕΟ- Ολομέτωπη επίθεση του συνδυασμού Λαμπρινούδη στη «σύμπλευση Μουζάλα – Βουρνού»

Την προειδοποίηση ότι στο εξής δεν θα ανεχθούν κανένα παραστράτημα στη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας εμφανές ότι έκλεισε οριστικά ο κύκλος της όποιας συναίνεσης στη γραμμή που ακολουθεί η δημοτική αρχή στο προσφυγικό, κατέθεσαν σε συνέντευξη Τύπου στελέχη του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας».

Σε μια επανεμφάνιση έπειτα από καιρό, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν μια εβδομάδα και το κοινό «κατηγορώ» προς τη μείζονα αντιπολίτευση από δήμαρχο και τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες, ο Πολ. Λαμπρινούδης και οι συνεργάτες του καυτηρίασαν έντονα το ρόλο κυβέρνησης και δημοτικής αρχής στην εξέλιξη της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία για το νησί μας αφήνει έντονη τη σφραγίδα της αυτήν την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή των Καμποχώρων.

«Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη αλλά θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις τους επόμενους μήνες», προέβλεψε ο Πολ. Λαμπρινούδης, συμπληρώνοντας ότι κατά την εκτίμηση του, αν συνεχιστεί η επέκταση της ΒΙΑΛ, οι κάτοικοι του Χαλκειούς θα υποχρεωθούν, εκτός από τη γη τους, να εγκαταλείψουν και τα σπίτια τους.

«Στημένο διάγγελμα»

Εξίσου έντονα επικριτικός για τις πιο πρόσφατες βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του υπήρξε για το δήμαρχο Χίου ο Στ. Καμπούρης, κάνοντας λόγο για «στημένο διάγγελμα». Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, μεταφέροντας τα ηχητικά πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, διέψευσε το δήμαρχο, που ισχυρίστηκε ότι ο Στ. Καμπούρης εκτόξευε απειλές για το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής. «Ήταν ασύστολα ψεύδη όσα έβαλε στο στόμα μου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τον κατηγόρησε μάλιστα για άκρως αντισυναδελφική προσπάθεια να αλλάξει την ψήφο δημοτικών του συμβούλων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενώ προεκλογικά τάσσονταν υπέρ της ελεύθερης βούλησης των αιρετών.

Ανύπαρκτοι και κωλοτούμπες

Ο πρώην δήμαρχος επιχείρησε να υποβαθμίσει την πρόσφατη ανακοίνωση των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Να σχολιάσω θέσεις ανθρώπων ανύπαρκτων;», ανέφερε, θυμίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για τις συχνές κωλοτούμπες της. «Μόνο στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων που υποσχέθηκαν ήταν συνεπείς», συμπλήρωσε.

Παρελκυστική τακτική

Τα νησιά έχουν πέσει στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε που εφαρμόζει ο Γ. Μουζάλας, εκτίμησε ο Ν. Νύκτας, ο οποίος επεσήμανε ότι, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, η Χίος δεν έχει εξωτερικεύσει τα προβλήματα που απορρέουν από το μεταναστευτικό.

Να ενωθούν οι δυνάμεις του Δήμου με τις δυνάμεις της κοινωνίας, ζήτησε ο Στ. Καμπούρης, κατηγορώντας το δήμαρχο προσωπικά για άσκηση παρελκυστικής τακτικής. «Γίνονταν ο χαμός στα Καμπόχωρα κι ο δήμαρχος πήγαινε στις πίτες», ανέφερε. Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι, ενώ είχε στα χέρια του πρόταση της Παγχιακής Επιτροπής ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου για προσφυγή στο ΣτΕ, η πρόταση ήρθε μόλις προχθές στην Οικονομική Επιτροπή κι αυτή ατελέσφορη. «Πρόκειται για εσκεμμένη εγκατάλειψη των κατοίκων των Καμποχώρων».

Εγωιστική άποψη ή υπόγειες διαδρομές;

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η επιμονή του δημάρχου στη συγκεκριμένη στρατηγική, ο Πολ. Λαμπρινούδης βρέθηκε σε δίλημμα: «ή υπάρχει η εγωιστική άποψη του δημάρχου που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί, ή υπάρχουν υπόγειες διαδρομές ανθρώπων γύρω από το δήμαρχο που έχουν συμφέροντα από την παρουσία των μεταναστών στη Χίο», συμπέρανε.

Ο Πολ. Λαμπρινούδης, τέλος, δεν δίστασε να εκτοξεύσει βέλη και κατά του αστυνομικού διευθυντή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν τον ικανοποιεί ο τρόπος που λειτουργεί. 

Σε ενδεχόμενη σύγκρουση στο Χαλκειός θα είμαστε συμπαραστάτες του χωριού

Στο κρίσιμο ερώτημα του «π» για το ποια θα είναι η στάση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο» ο Στ. Καμπούρης ήταν ξεκάθαρος: «Παρότι η κοινωνία των Καμποχώρων είναι εκτός εαυτού, η μέχρι τώρα στάση της δείχνει ανθρώπους λογικούς, που κρατούν την κατάσταση σε απόλυτα ελεγχόμενα επίπεδα».

«Αν συμβεί συγκρουσιακή κατάσταση, την ευθύνη δεν θα την έχουν  οι κάτοικοι των Καμποχώρων, θα την έχουν οι κυβερνώντες και οι τοπικοί παράγοντες», πρόσθεσε. «Εγώ προσωπικά, ως δημοτικός σύμβουλος Καμποχώρων και ερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των συναδέλφων, δηλώνουμε ότι θα είμαστε και συμπαραστάτες και αρωγοί». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση