31.5.2018 21:38

ΒΙΝΤΕΟ | Όλα καλώς καμωμένα με την ανακύκλωση

«Κάντε κάτι γιατί ο κόσμος έπαψε να εμπιστεύεται την ανακύκλωση και την Υπηρεσία Καθαριότητας», φώναξαν σε κλειστά ώτα οι αντιπολιτεύσεις

Τα μάτια και τα αφτιά του στις επικρίσεις της κοινωνίας για το επίπεδο της ανακύκλωσης στο νησί αλλά και στα λεγόμενα των αντιπολιτεύσεων ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις του «π» ότι τα ανακυκλώσιμα από διαφορετικούς κάδους καταλήγουν σε ένα απορριμματοφόρο, έκλεισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης αναφερόμενος στο ζήτημα έπειτα από σειρά ερωτήσεων δημοτικών συμβούλων.

Προβληματική η σύμβαση

Κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπελέγρης χαρακτήρισε προβληματική την σύμβαση με την εταιρεία «Οικόπολις» λέγοντας ότι, αυτός ο χαρακτηρισμός προκύπτει από το γεγονός ότι «άλλες ήταν το 2012 οι ποσότητες της ανακύκλωσης και άλλες το 2018, άλλος ο τρόπος περισυλλογής τότε και άλλος σήμερα».

Παράλληλα σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό αν τελικά θα ανακληθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας της «Οικόπολις» ή θα συνεχίσει τη δεματοποίηση στον χώρο της ΒΙ.ΑΛ. προσθέτοντας ότι προσωρινά τα ανακυκλώσιμα οδηγούνται για αποθήκευση στον ΧΥΤΑ.

Στα ερωτήματα των συμβούλων για ποιο λόγο αφού η σύμβαση είναι προβληματική δεν καταγγέλλεται από τον Δήμου ο κ. Μπελέγρης απάντησε ότι αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής διότι ο Δήμος δεν είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Τα σενάριο μετά το λουκέτο

Συνεχίζοντας την ομιλία του αποκάλυψε ότι ο Δήμος βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στην Αθήνα σε περίπτωση που μπει οριστικό λουκέτο στη ΒΙ.ΑΛ., εκεί όπου θα οδηγούνται όλα τα ανακυκλώσιμα της Χίου τα οποία στη συνέχεια θα πωλούνται.

Κέντρο διαλογής στη ΒΙ.ΑΛ. από το 2019

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας επανέφερε το σενάριο δημιουργίας κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων του Δήμου στη ΒΙ.ΑΛ. επισημαίνοντας ότι αυτή η δομή θα λειτουργήσει σε χώρο 2.000 τ.μ. σε χώρο όπου σήμερα στεγάζονται τα παροπλισμένα οχήματα του Δήμου.

Κοινή γραμμή με τους συνδικαλιστές

Ερωτώμενος από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να σχολιάσει τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος του «π» στις οποίες αποτυπώνονται εργαζόμενοι να ρίχνουν περιεχόμενο διαφορετικών κάδων στο ίδιο απορριμματοφόρο, ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό ταυτιζόμενος πλήρως με τους συνδικαλιστές του Δήμου.

Για την ιστορία πάντως με πρόταση του Στ. Καμπούρη στο επόμενο Δ.Σ. το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση, παρουσία κι εκπροσώπων της εταιρείας «Οικόπολις».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ