8.6.2018 17:37

ΒΙΝΤΕΟ | Κλείνουν τα σενάρια εξαγοράς του Χωρέμικου από τον Δήμο Χίου

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει καμία διάθεση εκ μέρους του Δήμου», ανακοίνωσε σε συνέντευξη ο Μανώλης Βουρνούς

Κάθε σενάριο εξαγοράς του Χωρέμικου από τον Δήμο Χίου έκλεισε και επίσημα με δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, σημειώνοντας ότι η διαδικασία που απαιτείται για την αγορά του μπορεί να διαρκέσει έως και 3 χρόνια.

«Ήταν πρόθεση πολλών δημοτικών αρχών ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της πόλης να εξαγοραστεί. Από την πλευρά μας κάναμε τις απαραίτητες διαδικασίες και ήρθαμε σε επαφή με το Πράσινο Ταμείο από το οποίο αποσπάσαμε τη δέσμευση για χρηματοδότηση. Ωστόσο η νομοθεσία προβλέπει ότι το Χωρέμικο πρέπει να είναι μέσα στο σχέδιο πόλης και να είναι ενταγμένο ως κοινόχρηστος χώρος. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει καμία διάθεση να καταστεί το Χωρέμικο δημόσιος χώρος», ανέφερε ο Μ. Βουρνούς.

Να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο αγοράς 7,5 στρεμμάτων πρασίνου του Χωρέμικου από τον Δήμο Χίου είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας έπειτα από την πρόθεση της Οικογένειας Χωρέμη να πουλήσει μέρος του κτήματος εξαιτίας της μεγάλης φορολογίας που κατέβαλε στο κράτος.

Τότε τα σενάρια ήθελαν Τούρκους επενδυτές να είναι σε επαφές με την οικογένεια με σκοπό την αγορά μέρους του κτήματος με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο Δήμος Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ