Αυτοδιοίκηση

27/11/18 16:20

τελ. ενημ.: 27/11/18 17:11

ΒΙΝΤΕΟ | "Χρυσάφι" θα πληρώσουν και φέτος την καθαριότητα οι Χιώτες

«Κάνετε ότι κάνει και ο Τσίπρας. Μεταφέρετε τη μείωση των ανταποδοτικών για το 2019 που δεν ξέρετε αν θα είστε Δημοτική Αρχή», είπε σε Δήμαρχο και Γ. Μπελέγρη ο Στ. Καμπούρης

Στην επιχειρηματολογία της δήθεν μείωσης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού επέμεινε και ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει για ποιο λόγο ο Δήμος δεν προχώρησε στη μείωση- όπως είχε αφήσει να εννοηθεί προ ενός έτους- αλλά επέλεξε να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη σε μία μικρή κατηγορία επιχειρήσεων του νησιού.

Τι θα ισχύσει

Εισηγούμενος το θέμα ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι τα τέλη καθαριότητας θα παραμείνουν υψηλά και φέτος και συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση στα 1,83 € ανά τ.μ. για όλη τη Χίο εκτός από τη Δ.Ε. Αμανής και τις Τ.Κ. Αμάδων, Βικίου, Καμπιών και Σπαρτούντας όπου ο συντελεστής ορίζεται στο 1,10 € ανά τ.μ..

Ο συντελεστής των τελών καθαριότητας για επαγγελματική χρήση ορίζεται σε 3,17€ ανά τ.μ. στη Δ.Ε. Χίου εκτός των μεταποιητικών επιχειρήσεων οι οποίες κατεβαίνουν στον χαμηλότερο συντελεστή του 1 € ανά τ.μ. και πριμοδοτούνται με 151.680€ έναντι των υπολοίπων. Επιπλέον καθορίζεται συντελεστής 2,50 € ανά τ.μ. για τις Δ.Ε. Αγίου Μηνά, τις Δ.Κ. Βροντάδου και Καρδαμύλων και τις Τ.Κ. Λαγκάδας, Καταρράκτη, Καλαμωτής και Πυργίου ενώ για όλες τις υπόλοιπες περιοχές ορίστηκε συντελεστής ίσος προς τη χρέωση για κατοικίες.

«Σκληρό ροκ» από τον Στ. Καμπούρη

Τα πυρά του κατά της δημοτικής αρχής Βουρνού, παρομοιάζοντας τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού ως Αλέξη Τσίπρα που μεταθέτει τις ευθύνες στους επόμενους γνωρίζοντας ότι δεν θα εκλεγεί εκ νέου, εξαπέλυσε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στ. Καμπούρης.

«Από το 2015 μέχρι και φέτος, εισπράττατε αυξημένα ανταποδοτικά τέλη χωρίς να ανταποδίδετε στον Δημότη αυτό το οποίο πλήρωνε. Έρχεστε σήμερα εδώ με μία εισήγηση και μας λέτε ότι υπάρχουν 500.000 € για καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων, όταν επί του συνόλου της θητείας σας, η Χίος ήταν θαμμένη στα χορτάρια. Υπήρχε η δυνατότητα ακόμα και με μείωση της τάξεως του 20% στα ανταποδοτικά όπως είχα προτείνει πέρυσι και το απέδειξα τότε, να υπάρξει η ίδια αντικατάσταση του στόλου χωρίς να συνεχίζει ο Δήμος να έχει τόσα ψηλά ανταποδοτικά τέλη», ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Δείτε επίσης