Αυτοδιοίκηση

13/10/17 16:43

τελ. ενημ.: 14/10/17 20:24

ΒΙΝΤΕΟ- Η προχειρότητα και η αδράνεια έβαλαν λουκέτο στην «ΕΝΑ»

Διαλύεται πριν καν ξεκινήσει τη λειτουργία της η αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, θύμιζε το μεσημέρι της Παρασκευής η Γενική Συνέλευση της «ΕΝΑ», της αναπτυξιακής εταιρείας που η περιφερειακή αρχή Καλογήρου επιχείρησε να την ανασυστήσει αλλά ανεπιτυχώς.

Η προχειρότητα με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αντιμετώπισε την ανασύστασή της, η έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από την ίδια την Περιφέρεια, η επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της πριν καν ξεκινήσει η εταιρεία να παράγει έργο, ήταν μερικοί από τους παράγοντες που έβαλαν ταφόπλακα στα επίδοξα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής.

Η απόφαση

Με δεδομένο ότι μέχρι τέλος του χρόνου η «ΕΝΑ» θα έπρεπε να παρουσιάζει θετικό ισολογισμό, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να κλείσει εκ του νόμου, αφού θα είχε τον τρίτο κατά σειρά ισολογισμό, αποφασίστηκε ότι η μοναδική λύση είναι η εκκαθάριση και η διάλυσή της.

«Ακόμα και αν διπλασιάζαμε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εκ μέρους της περιφέρειας, αυτά τα χρήματα δεν λογίζονται στα έσοδα. Άρα τα έξοδα, κατά κύριο λόγο από την επαναπρόσληψη των 2 υπαλλήλων, θα ήταν περισσότερα από τα ελάχιστα έσοδα που έχει η εταιρεία από ορισμένα ενοίκια», ανέφερε ο Γιάννης Ξενάκης που εκπροσωπεί την Περιφέρεια στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Πυρά από τα Ψαρά

Ιδιαίτερα επικριτικός κάνοντας λόγο για ομολογία αποτυχίας, ήταν από την πλευρά του ο Δήμαρχος των Ψαρών Κ. Βρατσάνος. «Λυπάμαι γιατί η προχειρότητα και η έλλειψη στήριξης οδηγούν την εταιρεία στο κλείσιμο. Προχωρήσαμε στην επαναπρόσληψη των υπαλλήλων χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα αντίστοιχα έσοδα», είπε ο ίδιος.

Πυρά κατά Περιφερειακών Συμβούλων και Υπαλλήλων

Σιωπηλός καθόλη τη διάρκεια των τοποθετήσεων παρέμεινε ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Μανάρας. Κατά την τοποθέτησή του όμως, άφησε υπονοούμενα για τη στάση των υπολοίπων συμβούλων αλλά και των υπαλλήλων της «ΕΝΑ». «Έδωσα έναν μεγάλο αγώνα που κανείς δεν τον γνωρίζει. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είχα τη στήριξη από το Διοικητικό Συμβούλιο. Κανείς δεν βγήκε να με υποστηρίξει», είπε σε έντονο ύφος και προσέθεσε: «Ανεξάρτητα του πως μου φέρθηκαν οι υπάλληλοι, εγώ είμαι ο πρώτος που λέω ότι η εταιρεία θα πρέπει να κλείσει πριν το τέλος Οκτωβρίου ώστε να αξιοποιήσουμε τον νόμο και οι υπάλληλοι να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση