2.8.2018 12:36

ΒΙΝΤΕΟ | Η Χίος επενδύει στο φυσικό της περιβάλλον

Δημιουργείται ενιαία πεζοπορική διαδρομή 94 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από το Λιθί και θα καταλήγει στα Αγιάσματα

Ένα σημαντικό έργο που θα στοχεύσει στην αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς της Χίου εντάσσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής που θα ξεκινά από το νοτιοδυτικό τμήμα της Χίου και συγκεκριμένα από την παραλία του Λιθίου και θα καταλήγει στην παραλία των Αγιασμάτων.

Η συνολική διαδρομή είναι 94 χιλιομέτρων και ο περιπατητής θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει σε όλα τα παλιά μονοπάτια της Χίου που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι πριν πολλά χρόνια για να επικοινωνούν μεταξύ της οι οικισμοί εκείνης της εποχής.

Η πεζοπορική διαδρομή που θα διασχίζει κάθετα τη Χίο θα δίνει τη δυνατότητα 8 διανυκτερεύσεων σε αντίστοιχους οικισμούς με σκοπό οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο και την χιακή ύπαιθρο.

Όπως εξήγησε στον «π» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Αιγαίου εντεταλμένος για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Π. Μπουγδάνος, η δράση είναι ύψους 680.000 ευρώ και προβλέπει 3 υποέργα.

Σε αυτά περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των μονοπατιών, η αποκατάσταση των προβληματικών σημείων, η αποτύπωση από ειδικό αρχαιολόγο, η τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων και πληροφοριακών πινακίδων και τέλος η συνολική προβολή του έργου μέσα από event, μέσω διαδικτύου, του Τύπου και έντυπου υλικού.

«Επιπλέον η Περιφέρεια θα αποκαταστήσει σε επόμενο χρόνο και τις υπόλοιπες 8 διαδρομές ώστε να τις προεκτείνει σε κοντινές διαδρομές», ανέφερε στον «π» ο κ. Μπουγδάνος.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ