3.10.2017 16:29

ΒΙΝΤΕΟ- Αλλαγή δεδομένων για τις άδειες καταστημάτων

• ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ πρόστιμα για τους επιχειρηματίες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής κυρίως, σε περίπτωση αγνόησης του νόμου.

Τέλος,  βάζει ο νέος νόμος για τους επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην ατελείωτη γραφειοκρατία για τις άδειες καταστημάτων.

Από τούδε και στο εξής, ο κάθε επιχειρηματίας δεν θα είναι υποχρεωμένος να λάβει αδειοδοτήσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες που απαιτούνται, προκειμένου να ξεκινήσει ένα νέο κατάστημα, αλλά θα  μπορεί με μια απόφαση της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας στην οποία ανήκει χωροταξικά το μαγαζί και εφόσον αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη της κοινότητας να κάνει μια γνωστοποίηση σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο.

Με τη γνωστοποίηση αυτή, θα γνωρίζει κατ’ ουσία ότι ξεκινάει η επαγγελματική δραστηριότητά του σε αυτόν τον επιχειρησιακό τομέα και θα έχει προθεσμία πέντε μήνες για να λάβει στη συνέχεια όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, ούτως ώστε να εξελίξει την ανάπτυξη της δραστηριότητας του.

«Πρόκειται για έναν νέο νόμο με τον οποίο λύνονται τα χέρια πολλών επιχειρηματιών και επαγγελματιών –κυρίως- στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής, που μέχρι πρότινος ταλαιπωρούνταν από τη γραφειοκρατία διαφόρων υπηρεσιών. Στον ίδιο νόμο όμως ορίζονται κάποιες προϋποθέσεις και τίθενται όροι αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων, για όσους επιχειρηματίες δεν εφαρμόσουν τον συγκεκριμένο νόμο», τονίζει ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γ. Παπαδόπουλος. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γνωστοποίησε στον Εμπορικό Σύλλογο, στο Επιμελητήριο και στον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Χίου, για τον νέο νόμο και για τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτόν και ζήτησε να ενημερώσουν με τη σειρά τους τα μέλη τους. «Ο Δήμος ξεκινάει την ενημέρωση τους για να αποφευχθούν στο μέλλον δυσάρεστες συνέπειες από την επιβολή των κυρώσεων και των προστίμων καθώς οι προυποθέσεις είναι αυστηρές και τα πρόστιμα τσουχτερά», καταλήγει ο Γ. Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ