4.4.2017 15:08

Βγαίνει μπροστά ο Μανώλης Βουρνούς για το φράγμα «Κόρης Γεφύρι»

Πρότεινε στον Υπουργό Αγ. Ανάπτυξης την κάλυψη της δαπάνης για τεχνικό σύμβουλο να την αναλάβει ο Δήμος Χίου

Ρόλο επισπεύδοντα στο ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το φράγμα «Κόρης Γεφύρι», ανέλαβε ο Μανώλης Βουρνούς που μαζί με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη συμμετείχαν σε συνάντηση με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον ορισμό τεχνικού συμβούλου για το φράγμα, κάτι που όπως ειπώθηκε θεωρείται απαραίτητο για την ολοκλήρωση των έργων.

Ο Δήμαρχος πρότεινε την ανάληψη της δαπάνης για τον τεχνικό σύμβουλο από τον Δήμο της Χίου, σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συζητήθηκε επίσης ξανά το ζήτημα της τροποποίησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να καταστεί δυνατή η χρήση του φράγματος τόσο ως υδρευτικού όσο και ως αρδευτικού, μόλις αυτό καταστεί εφικτό. Με την εξεύρεση τρόπου του ορισμού τεχνικού συμβούλου φαίνεται να απεμπλέκεται η συνέχεια του ζωτικού αυτού έργου για τη Χίο. 

Συζητήθηκε επίσης επίσης το θέμα της της αγοράς του παραγωγού, τα σημαντικά θετικά του θεσμού στη σύνδεση των τοπικών παραγωγών με την τοπική κοινωνία και οικονομία, την ανάγκη επέκτασής του και της εξειδίκευσης του θεσμικού πλαισίου. 

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο λιμάνι των Καρδαμύλων, για το οποίο η μελέτη από τον Δήμο της Χίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Για το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει για πολλά χρόνια, διερευνήθηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησής του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ