10.7.2023 14:03

«Ασφαλές το λιμάνι της Χίου- Ήταν ανθρώπινο λάθος»- Βίντεο

«Δεν έφταιγε το παγόβουνο που έπεσε πάνω του ο Τιτανικός αλλά ο καπετάνιος», απάντησε ο Δήμαρχος Χίου

Στη διαβεβαίωση ότι το λιμάνι της Χίου όχι μόνο είναι ασφαλές για την ακτοπλοϊα αλλά είναι ένα από τα καλύτερα του Αιγαίου, προχώρησε μέσω δηλώσεών του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, με αφορμή το περιστατικό της πρόσκρουσης του πλοίου «Νήσος Σάμος» στον Νότιο Λιμενοβραχίονα του κεντρικού Λιμένα του νησιού στο μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ξεκάθαρα λάθος από τον καπετάνιο του πλοίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι το κεντρικό λιμάνι χρήζει βελτιώσεων, τις οποίες η δημοτική αρχή και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου θα προχωρήσουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η τοποθέτηση προσκρουστήρων καθώς και η εκβάθυνσή του.

Με ιδιαίτερο μάλιστα τόνο, σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Δήμαρχος Χίου σημείωσε ότι «δεν έφταιγε το παγόβουνο που έπεσε πάνω του ο Τιτανικός αλλά ο καπετάνιος του πλοίου» και προσέθεσε ότι ήδη ο Δήμος Χίου έχει στα χέρια του την τελική μελέτη του Master Plan του κεντρικού λιμένα, το οποίο θα δημοσιεύσει και θα δώσει προς διαβούλευση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Μετά τη διαβούλευση θα πρέπει να βρούμε εκείνο το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μας διασφαλίσει από 35 έως 45 εκ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης.

Από τις δηλώσεις του, δεν διέφυγε ούτε το ζήτημα της χρήσης του Λιμένα των Μεστών, λέγοντας ότι θα βρεθεί τρόπος για την αξιοποίησή του, προτείνοντας όμως να επικρατήσει η σύνεση και η λογική, αφού όπως είπε, δεν γίνεται μία πόλη 35.000 κατοίκων να ξεριζωθεί και να μεταφερθεί στα Μεστά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ