11.12.2020 13:12

«Απόλυτη δικαίωση της Πρωτοβουλίας για το Γήπεδο του Εφήβου»

Για απόλυτη δικαίωση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για τη Χίο», αναφερόμενη στις εξελίξεις για το γήπεδο του Εφήβου, μετά τη δήλωση του αντιδημάρχου Γιάννη Ξενάκη, ότι τελικά δόθηκε άδεια για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Γηπέδου.

Η «Πρωτοβουλία» αφού προηγουμένως κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αδράνεια, καταλήγει λέγοντας ότι, θα πρέπει πλέον να κερδηθεί το χαμένο έδαφος των 15 μηνών.

Αναλυτικά:

Απόλυτη δικαίωση των θέσεων της Πρωτοβουλίας για το θέμα του Εφήβου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο!

Μετά από το θέμα που εγείραμε στο τέλος Ιουλίου, με την εγκατάλειψη από πλευράς της δημοτικής αρχής του ενταγμένου έργου, η δημοτική αρχή κινήθηκε και έμαθε μέσα σε αυτούς τους 4 μήνες, ότι, ναι επιτρέπεται να γίνει!

Στο μεταξύ όμως δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, όπως τίποτα απολύτως, ούτε καν μια ερώτηση δεν είχε κάνει τους πρώτους 11 μήνες της θητείας της, πριν ακολουθήσει την εύκολη λύση της εγκατάλειψης του έργου και καταγγείλει το ΝΠΔΔ τη μίσθωση του γηπέδου από το σωματείο Έφηβος.

Η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας, ανέδειξε το θέμα και την αδράνεια των 11 μηνών.

Τα περί χρήσεων γης, έχουν λυθεί όχι μόνο από παλαιότερη μελέτη, το 2009, από την ΕΝΑ Χίου, την οποία συνέταξε Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός που σήμερα υπηρετεί στον Δήμο Χίου, αλλά είχαν διερευνηθεί ενδελεχώς  από την επίσης Διπλωματούχο Αρχιτέκτονα Μηχανικό που συνέταξε την Προμελέτη.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τον παραδοσιακό οικισμό του Κάμπου (ΠΔ 33/1992), προβλέπει ξεκάθαρα ως επιτρεπόμενη χρήση τις κοινωφελείς εγκαταστάσεις (άρθρο  2, παρ. 1, εδαφ. ε), οι οποίες σαφώς περιλαμβάνουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με το τότε ισχύον συγγενές Προεδρικό Διάταγμα για χρήσεις γης (Π.Δ. 23.2.1987, άρθρο 1 και άρθρο 10). Ο ΓΟΚ/1985 (αρθ. 2 παρ. 3), ο ΝΟΚ/2012 (αρθ.2, παρ. 40), και το σήμερα ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης (Π.Δ. 59/2018, αρθ. 6 και αρθ. 16) συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμπρός λοιπόν να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος 15 μηνών!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ