29.6.2017 11:08

Αντιδράσεις για την υποβάθμιση του Δημοτικού των Καρυών

Και «προσωπικά» θα μπορούσε να έχει πάρει το θέμα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Καρυών από 4θέσιο σε 2θέσιο ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν πνέει τα μένεα και συνεχίζει να επιδιώκει με αλληλογραφία την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Σήμερα απέστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαμβρόγλου, με κοινοποίηση και στους δύο βουλευτές, ζητώντας την διατήρηση των 4 δασκάλων στο χωριό και βέβαια, την διακοπή κάθε άλλων σκέψεων από πλευράς κυβέρνησης για περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων του νησιού.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κάρμαντζης αναφέρει:

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόριο περιοχή, ο οικισμός των Καρυών βρίσκεται σε απόσταση από την πόλη της Χίου σε ορεινή περιοχή και συχνά σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη χειμερινή περίοδο η πρόσβαση στην πόλη είναι αδύνατη. Επίσης, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο των τοπικών αρχών για την συγκράτηση του πληθυσμού στα χωριά μας, η υποβάθμιση του σχολείου λειτουργεί σαφώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά κυρίως για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου, παρακαλώ θερμά να ανασταλεί η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης για το επόμενο Σχολικό Έτος 2017-2018». 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ