5.9.2019 18:23

«Ανεπάρκεια του Δήμου πίσω από την απόφαση για λουκέτο στα Αγιάσματα»

Ο επί 4 χρόνια πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γιώργος Κερμπάτσος τοποθετείται για το υδροθεραπευτήριο και εκθέτει τις αδυναμίες της πρώην δημοτικής αρχής

Την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Δήμου και ΔΗΚΕΧ αναδεικνύει ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χίου Γιώργος Κερμπάτσος, που σε απάντησή του στον «π» σημειώνει τα εξής:

«Διαβάζοντας τους διαλόγους σχετικά με το υδροθεραπευτήριο των Αγιασμάτων οφείλω να πω ότι η ΔΗΚΕΧ δεν είχε ποτέ αρμοδιότητα για την απόκτηση του σήματος λειτουργίας.

Η διαχείριση του υδροθεραπευτηρίου γινόταν βάσει τριμερούς προγραμματικής σύμβασης με Δήμο, ΔΗΚΕΧ και Κοινσεπ «Θέρμαι Αγιασμάτων», όπου περιγράφονται ακριβώς οι υποχρεώσεις εκάστου μέρους.

Η ΔΗΚΕΧ είχε ως κύρια υποχρέωση την πρόσληψη και την μισθοδοσία του προσωπικού. Εργασία για την οποία χρηματοδοτούνταν από το Δήμο με το ποσό των 9000 ευρώ ανά έτος και το οποίο για δύο συνεχόμενα έτη δεν έλαβε λόγω αθέτησης της σύμβασης εκ μέρους του Δήμου, εγγράφοντας το στη ζημιά της επιχείρησης.

Όλες οι ενέργειες για επισκευές, αδειοδοτήσεις, καλλιέργεια πηγής κλπ είναι υποχρεώσεις του Δήμου και οποιαδήποτε συνέπεια οφείλεται σε αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί. Ειρήσθω εν παρόδω ότι η ΔΗΚΕΧ πολλάκις, ως μη όφειλε, ξόδεψε χρήματα από τον κατακρεουργημένο προϋπολογισμό της για επείγουσες επισκευαστικές εργασίες, ώστε να λειτουργεί το θεραπευτήριο κατά το δυνατόν καλύτερα.

Τα ανώτερα ελπίζω να επιβεβαιώσουν τόσο ο κ Γδυσης υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου όσο και η κ Κατσαρού υπεύθυνη της Κοινσεπ. Ο Δήμος Χίου με τη πολιτική του απέναντι στη ΔΗΚΕΧ, σε πολλά θέματα, όπως και στο θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού, με ανάγκασε σε παραίτηση, διότι εγώ θα ήμουν ο αποδιοπομπαίος τράγος, όταν τα θέματα έφθαναν στο μη περαιτέρω, παρ όλες τις προσπάθειες μου και τις οχλήσεις μου σε ώτα μη ακουόντων».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ