6.10.2017 10:36

Ανέλαβε ρόλο απατημένους συζύγου ο δήμαρχος στο Χαλκειός σχολιάζει η Παγχιακή

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Η ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ

Βαριά κριτική για την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων των παριστάμενων αιρετών στην πρόσφατη κινητοποίηση του Χαλκειούς ασκεί με ανακοίνωση της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. Αναλυτικά αναφέρει:

«Εδώ και μερικές εβδομάδες το κυρίαρχο θέμα στην τοπική πολιτική σκηνή είναι η διάσπαση του Δήμου Χίου σε δύο ή περισσότερους. Στενεύει ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές και η  ατομική πολιτική επιβίωση των αιρετών μας  έχει ανακηρυχθεί  στο σημαντικότερο θέμα, για αυτό και ορίσθηκε ειδική θεματική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον συγκεκριμένο λόγο.

Εκτιμήθηκε  ότι δεν έχει  τόση μεγάλη σημασία το μεταναστευτικό  και η συνεχής υποβάθμιση του νησιού από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της κυβέρνησης.

Γι αυτό  θεωρήθηκε ότι η παρουσία σε μια δικαιολογημένη διαμαρτυρία των κατοίκων του Χαλκειούς εναντίον της επέκτασης της ΒΙΑΛ, θα εξαντλούσε την «υποχρέωση» και την αγωνία που ένοιωθαν. Το περιβάλλον, μια και ήδη η επέκταση είχε  πραγματοποιηθεί, δεν θα έμοιαζε και τόσο εχθρικό και το κλίμα φάνταζε κατάλληλο για να καρπωθεί  όσα πιο πολλά  μπορεί ο καθένας από το παρατημένο στην τύχη του Χαλκειός.

Όλοι διαπίστωσαν, όλοι λυπήθηκαν, όλοι βρήκαν σε άλλους, εκτός από τους εαυτούς τους, τους υπαίτιους. Δεν ακούσθηκε όμως ούτε ένα διά ταύτα.

Καλύτερος όλων ο δήμαρχος Χίου, κάτω από το κεντρικό πανό της εκδήλωσης που έγραφε χαρακτηριστικά ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, σε ρόλο απατημένης συζύγου.

Γιατί είναι εντελώς υποκριτικό από την μία να έχει προσφέρει γη και ύδωρ στον αναξιόπιστο κ. Μουζάλα, στην Ύπατη Αρμοστεία, στις ΜΚΟ, στους Ευρωπαίους, χωρίς κανέναν απολύτως όρο, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα για το νησί και από την άλλη δήθεν να πρωτοστατεί  και να συμπαραστέκεται  σε κινητοποιήσεις. 

Ακόμη και η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ:ΩΚΡΧΩΗΝ-9ΔΔ) είναι έντεχνα γραμμένη και γενικόλογη όσον αφορά τη στήριξη των κατοίκων του Χαλκειούς χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες.

Έχουμε συνηθίσει πλέον σε συνεχείς παραστάσεις ανικανότητας και έλλειψης σχεδιασμού από την κυβέρνηση και αδράνειας ή αποδοχής των τοπικών αρχών.

Η τεχνητή ασφυξία της ΒΙΑΛ και των Καμποχώρων γενικότερα θα επαναφέρει δριμύτερα τα «οράματα» για πρότυπα κέντρα και ΠΡΟΚΕΚΑ.

Χρειάζεται κοινή προσπάθεια για νομοθετική  ρύθμιση για καμία μόνιμη παραμονή στα ευαίσθητα νησιά μας, όπως ακριβώς πρότεινε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός.

Ο λαός της Χίου εδώ και δύο χρόνια έχει σταθεί απέναντι σε όλες αυτές τις υποτιθέμενες λύσεις. Δεν κατάπιε την προπαγάνδα, αλλά θα επιζητά ενωμένος ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο του.»

     

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ