30.11.2021 14:25

Αναζητείται σχέδιο για τη διάσωση του Δημόσιου ΚΤΕΟ της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σενάρια μετεγκατάστασής του και ενοποίησης όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών

Τρόπους για τη διάσωση του Δημόσιου ΚΤΕΟ της Χίου αναζητά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθηνάδη να εξηγεί στον «Πολίτη» ότι η προσέλευση των Ι.Χ. οχημάτων είναι εξαιρετικά μικρή, σε τέτοιο βαθμό που να απειλεί τη βιωσιμότητά του.

Deal με τη Μητρόπολη διαφορετικά μεταστέγαση

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του δημόσιου ΚΤΕΟ αφορά και στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζεται σήμερα στην περιοχή του αεροδρομίου, το οποίο δεν μπορεί να αναβαθμιστεί αφού το συμβόλαιο με τον Μητροπολιτικό Ναό έχει λήξει.

«Το θέμα των εγκαταστάσεων είναι ένα σοβαρό θέμα αφού το κτίριο είναι δικό μας αλλά το οικόπεδο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Χίου. Επειδή το συμβόλαιο έχει λήξει, εξετάζουμε δύο βασικές λύσεις. Η πρώτη είναι η αγορά του οικοπέδου ή η νέα μακροχρόνια μίσθωση και η δεύτερη είναι η μετεγκατάσταση του δημόσιου ΚΤΕΟ», εξήγησε ο κ. Αθηνάδης.

Ενοποίηση όλων των υπηρεσιών

Μεγάλο στοίχημα πάντως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είναι η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών ώστε, ο πολίτης να εξυπηρετείται μόνο από ένα σημείο.

Ενδεικτικό της σημερινής κατάστασης είναι ότι, η Διεύθυνση Μεταφορών βρίσκεται στο νέο διοικητήριο στο Κολλέγιο, το αρχείο της Διεύθυνσης βρίσκεται στις αποθήκες της Ε.Μ.Χ. και το Δημόσιο ΚΤΕΟ στο αεροδρόμιο.

«Αυτό που ουσιαστικά θέλουμε να κάνουμε είναι όλες αυτές οι υπηρεσίες να μεταφερθούν σε ένα κτίριο κι από εκεί να εξυπηρετείται ο κάθε πολίτης», εξήγησε ο κ. Αθηνάδης.

Μάλιστα αναφέρθηκε στις οικονομικές τιμές του δημόσιου ΚΤΕΟ αλλά και στις εκπτώσεις για όσες επιχειρήσεις διαθέτουν στόλους οχημάτων, προτρέποντας τους πολίτες της Χίου να το εμπιστευτούν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ